- 100 γρ κινόα Λευκή
- 100 γρ κινοα κόκκινη
- 100 γρ φαγόπυρο
- 50 γρ φακη μαύρη Beluga
- 100 γρ αβοκάντο
- 50 γρ μάνγκο
- 30 γρ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Το άσπρο μέρος από 1 κρεμμυδάκι Φρέσκο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι λευκό
- Βινεγκρέτ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό,την κινοα,το φαγόπυρο,τις φακές σε διαφορετικά σκεύη.Μόλις είναι έτοιμα τα παγώνουμε. Κόβουμε το αβοκάντο και βάζουμε σταγόνες λεμόνι για να μη μαυρίσει. Μόνου τον κόλιανδρο και το κρεμμυδάκι! Σε ένα σκεύος αναμειγνύουμε όλα τα υλικά,δίνουμε γεύση με τη βινεγκρέτ και καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
- 120ml Μηλόξυδο
- 20 γρ Dijon μουστάρδα
- 20γρ Μέλι Καρύστου Κέκη
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα σκεύος βάζουμε τη μουσταρδα,το ξυδι και χτυπάμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μέλι Καρύστου Κέκη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει.
Γράφει ο Executive Chef
Δημήτρης Τζιοβάρας