REC

You are currently viewing REC

Οι REC είναι ένα urban pop συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 2010 από τον Άρη Λουμάκη. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πέρασαν από πολλά ¨κύματα¨, αλλά κατάφεραν να εδραιωθούν στην ελληνική μουσική βιομηχανία και στην καρδιά μας. Σήμερα οι REC είναι ο Άρης Λουμάκης, ο Mike Βασιλειάδης και η Xenia Evven. Μιλώντας στο τηλέφωνο με τον Άρη Λουμάκη, μου έκανε εντύπωση η αμεσότητα και η ευγένειά του. Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα τους REC μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν.


Τρεις φωνές, ένα συγκρότημα. Ως άνθρωποι ταιριάζετε; Κάνετε παρέα και εκτός στούντιο;

Ως άνθρωποι έχουμε πολλά κοινά και ελάχιστες διαφορές. Στο μουσικό κομμάτι είμαστε πραγματικά πολύ ταιριαστοί και συμφωνούμε σχεδόν σε κάθε απόφαση που παίρνουμε από κοινού. Κάνουμε παρέα και εκτός από το studio, αν και δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι το απαραίτητο μέρος μιας επιτυχημένης συνεργασίας.

Ξένια, Mike σχετικά πρόσφατα ο Άρης έγινε πατέρας. Είδατε αλλαγές στη ζωή και τον χαρακτήρα του;

ΞΕΝΙΑ: Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης άλλαξε πολύ από τότε έγινε πατέρας. Έχει ηρεμήσει αρκετά, έγινε πολύ πιο προστατευτικός και ο τρόπος που χαμογελάνε τα μάτια του όταν μιλάει για την κόρη του ή όταν την έχει μπροστά του δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα σε αυτόν τον κόσμο. Έχει ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος πια και είναι ό,τι πιο όμορφο.

MIKE: Ο Άρης δεν άλλαξε καθόλου σαν άνθρωπος από τότε που έγινε πατέρας. Πάντα ήταν στοργικός και προστατευτικός. Αυτό που πιστεύω πως άλλαξε είναι η σειρά στη ζωή του, βρήκε το δικό του ένα και αυτό είναι η κόρη του!

Άρη, Mike η γυναίκα του γκρουπ σας, εκτός από μία υπέροχη φωνή, έχει και μια πολύ όμορφη εμφάνιση. Έχει χρειαστεί να την προστατεύσετε από κάποια σεξιστική συμπεριφορά, από κάποιον φαν ή από κάποιον άνθρωπο του χώρου σας;

Όχι, δε χρειάστηκε ποτέ μέχρι σήμερα. Η Ξένια είναι ένας άνθρωπος που μπορεί πλήρως να διαχειριστεί την όποια αντίδραση στο πρόσωπο της. Άλλωστε εκείνη ελέγχει πολύ καλά αυτό που “εκπέμπει”.

Άρη, Ξένια τι είναι αυτό που κάνει τον Mike διαφορετικό για εσάς;

ΆΡΗΣ: Για μένα είναι ο άνθρωπος που είχα δίπλα στις πιο δύσκολες στιγμές. Γίναμε φίλοι και σταθήκαμε ο ένας στον άλλο σχεδόν στο σημείο που δεν είχαμε που να κρατηθούμε αλλού. Ο Mike για μένα δεν είναι REC, είναι ο άνθρωπος που θα είμαστε και μετά τους REC φίλοι.

ΞΕΝΙΑ: Ο Mike είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα όταν ήρθα στην Ελλάδα. Έχουμε ζήσει παρά πολλές στιγμές μαζί, και κακές και καλές, και αυτό που τον κάνει για μένα διαφορετικό είναι πως αυτός ο άνθρωπος άλλαξε τη ζωή μου. Μου έχει κάνει το μεγαλύτερο δώρο, να έχω την ευκαιρία να ζήσω το όνειρο μου μέσα στους REC. Με έφερε σε μια οικογένεια που με αγκάλιασε από την αρχή της πορείας μου στην Ελλάδα και είναι κάτι που εγώ ξέρω ότι δε θα χαθεί ποτέ.

Είστε τρεις άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή, διαφορετική “πατρίδα” και διαφορετικά μουσικά ακούσματα που σας ένωσε η μουσική στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται το στούντιο σας. Ποιο είναι το μυστικό που σας κρατάει δεμένους;

Αυτή η διαφορετικότητα μας είναι που μας δίνει και αυτή τη μουσική “πολυχρωμία”. Μας κρατάει δεμένους η πρόθεση μας να φτάσουμε ψηλά με τη μουσική μας. Αν κάποιος από εμάς αλλάξει τον στόχο του σίγουρα αυτό θα φέρει ρήξη.

Άρη τι θα σε έκανε να διαλύσεις τους REC;

Το να διαλύσει κάτι εμένα. Ακούγεται εγωιστικό αλλά είναι απόλυτα αληθινό. Όλο αυτό πηγάζει από εμένα, άρα αν κάτι με διαλύσει ή με ξενερώσει τόσο πολύ, που θα νιώσω ότι πλέον έχει γίνει τοξικό αυτό που ζω, θα το αφήσω. Πάντοτε όμως σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που θα έχω κοντά μου. Σέβομαι, ότι για κάποιους από εμάς, οι REC είναι και μια βιοποριστική εργασία, δε θα λειτουργούσα απερίσκεπτα ποτέ.

Ξένια τι σου άφησε η εμπειρία σου από τη συμμετοχή σου στο Survivor;

Η συμμετοχή στο Survivor μου άφησε μια μοναδική εμπειρία, κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Τώρα που έχουν περάσει αρκετοί μήνες, καταλαβαίνω ότι το παιχνίδι με άλλαξε, με έκανε πολύ πιο ευαίσθητη από ότι ήμουν και το παρατηρώ πολύ έντονα πλέον αυτό, καθημερινά.

Άρη τι σε εμπνέει για να γράψεις στίχους ή μουσική για ένα τραγούδι;

Όσα έχω ζήσει, όσα ζω και όσα ονειρεύομαι να ζήσω. Ίσως και μικρές ιστορίες που “αλλάζω” λίγο σε σχέση με την πραγματικότητα, ώστε να τις κάνω είτε πιο δικές μου, είτε να “κρύψω” τους ανθρώπους που τις έζησα μαζί.

Συναυλίες, περιοδείες, μουσική, κόσμος.. Πώς είναι οι καθημερινές μέρες των REC, όταν σβήνουν τα φώτα;

Είναι γεμάτες δουλειά, αγωνία και πίστη. Δουλεύουμε πολύ για αυτό το αποτέλεσμα, όποιο τελικά και αν είναι, όσο κι αν αρέσει ή δεν αρέσει στο τέλος. Παίρνουμε ανάσες με τους φίλους και τις οικογένειες μας, προσπαθούμε να γεμίζουμε μπαταρίες. Ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας το παίρνει και η σχολή φωνητικής τέχνης που ανοίξαμε, το “REC VOCAL ACADEMY”. Αυτό όμως το κάνουμε με ιδιαίτερη αγάπη, γιατί γνωρίζουμε σχεδόν καθημερινά νέα μικρά και μεγάλα ταλέντα.

Τι σας έρχεται πρώτα στο μυαλό μόλις
ακούτε ¨Θεσσαλονίκη¨;

Για εμάς -τους Αθηναίους- η Θεσσαλονίκη είναι καταφύγιο ηρεμίας, διασκέδασης και πραγματικά από τους λίγους τόπους που ο κόσμος είναι ιδιαίτερα χαμογελαστός. Αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη και θέλουμε πολύ να τύχει να συνεργαστούμε με κάποια επιχείρηση εκεί για μια σεζόν για να τη ζήσουμε περισσότερο.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το 2019; Τι εύχεστε;

Να γίνουμε κάτι περισσότερο από το 2018!

ΑΡΗΣ
Μότο ζωής: Συνέχιζε να κοιτάς ψηλά, αυτό είναι το
μυστικό της ζωής | Snoopy
Αδιαπραγμάτευτες αξίες: Ήθος, Εμπιστοσύνη, Αγάπη, Δικαιοσύνη
Αγαπημένος τραγουδιστής:
Chester Bennington
Αγαπημένος ηθοποιός: Tom Hardy
Αγαπημένη ταινία: The Dark Knight
Αγάπη: Θεός
Ζωή: Όσα δε σου χαρίζονται.
Χρήματα: Κατάρα!
Παιδιά: Ευχή!

ΞΕΝΙΑ
Μότο ζωής: Ποτέ μη χάνεις την ελπίδα (πίστη)
Αδιαπραγμάτευτες αξίες: Φροντίδα, εμπιστοσύνη, αγάπη, ευγνωμοσύνη
Αγαπημένος τραγουδιστής: Δεν έχω
Αγαπημένος ηθοποιός: Vin Diesel
Αγαπημένη ταινία: Lion King
Αγάπη: Οικογένεια
Ζωή: Αναπνοή
Χρήματα: Χαρτί
Παιδιά: Ζωή

ΜΙΚΕ
Μότο ζωής: Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις, τίποτα δεν είναι δεδομένο
Αδιαπραγμάτευτες αξίες: Ήθος, σεβασμός, εμπιστοσύνη
Αγαπημένος τραγουδιστής: Sam Smith
Αγαπημένος ηθοποιός: Jennifer Gardner
Αγαπημένη ταινία: The nightmare before Christmas
Αγάπη: Οικογένεια
Ζωή: Mουσική
Χρήματα: Δαίμονας
Παιδιά: Ευλογία


Συνέντευξη στη Φανή Συντάκη