ΜΑΡΕΓΓΑ:
- 6 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 350 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 στικ βανίλια
ΚΡΕΜΑ:
- 450 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ, κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας
- 500 γραμμάρια φρούτα,(φράουλες, μούρα berries)
ΕΚΤEΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και την βανίλια μαζί σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ ή στο μίξερ μέχρι να κρατήσουν σταθερές κορυφές.
Στρωστε με τη μαρέγκα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για να φτιάξετε τα σχέδια που θέλετε αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και στη συνέχεια τα αφήνουμε για μια ώρα στο φουρνο μετά να με κλειστό φουρνο για να στεγνώσουν.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ μέχρι να σφίξει αρκετά για να απλωθεί.
Τοποθετήστε την κρέμα μέσα στις ψημένες μαρέγκες, προσθέτοντας φρούτα και μετά πάλι κρεμα, φροντίζοντας να έχετε μείνει λίγη κρέμα και φρούτα για την επικάλυψη.
Γράφει ο Executive Chef
Δημήτρης Τζιοβάρας