Microblading Method Ημιμόνιμο Τατουάζ φρυδιών

Microblading Method Ημιμόνιμο Τατουάζ φρυδιών

Τα φρύδια είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του προσώπου. Με ένα ιδανικό σχήμα, μπορούμε να καλύψουμε ατέλειες του προσώπου μας και όχι μόνο. Κάνουν την όψη του προσώπου νεότερη, αναδεικνύουν τα μάτια ή αντίθετα, ένα λανθασμένο σχήμα μπορεί να χαλάσει το βλέμμα και την όψη του προσώπου. Ένα από τα πιο hot θέματα τα τελευταία χρόνια είναι το τατουάζ φρυδιών.

Μέθοδος «Τρίχα-τρίχα»

To μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών δεν είναι ικανοποιημένο από το σχήμα των φρυδιών του. Τις περισσότερες φορές έχουν κάνει το λάθος να πειραματιστούν μόνες τους, βγάζοντας τα με λανθασμένο τρόπο. Και ιδού το αποτέλεσμα…. με τον καιρό αραιώνουν και γίνονται ανύπαρκτα!
Θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε πιο εκφραστικό πρόσωπο, πιο όμορφο βλέμμα και να δείχνετε πιο κομψή και περιποιημένη; Γνωρίστε το τατουάζ φρυδιών!


Πώς γίνεται το τατουάζ φρυδιών;

Η συγκεκριμένη μέθοδος, ονομάζεται « Τρίχα-τρίχα» (microblading). Αρχικά γίνεται ανάλυση του σχήματος και της δομής του προσώπου, ώστε να βρούμε το κατάλληλο σχήμα και τη σωστή απόχρωση των φρυδιών, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου, το προσωπικό στυλ, την ηλικία και τον χρωματότυπο.
Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αρκετός χρόνος για να καθοριστεί το σχήμα των φρυδιών. Όταν, λοιπόν, επιβεβαιώσετε το αποτέλεσμα, προχωράμε στη διαδικασία της εφαρμογής. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι υποαλλεργικά, ειδικά για το πρόσωπο και δουλεύονται τόσο επιφανειακά με αποτέλεσμα ο ερεθισμός να είναι ελάχιστος. Με μια μικρή λεπίδα, σχεδιάζονται τριχούλες στη φυσική τους φορά και εισχωρείται η χρωστική.
Καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας επιβάλλεται να είμαστε προσεκτικοί με το θέμα υγιεινής. Όλα τα εργαλεία είναι πάντα αποστειρωμένα και οι βελόνες ή οι λεπίδες που χρησιμοποιούνται οφείλουν να είναι μιας χρήσεως και να ανοίγονται μπροστά στην πελάτισσα.
Η αίσθηση του πόνου για κάθε γυναίκα είναι σχετική. Γι’ αυτόν τον λόγο, υπάρχει η δυνατότητα μιας αναισθητικής κρέμας, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί στην περιοχή των φρυδιών ώστε να την μουδιάσει ελαφρώς και να μην αισθάνεται ιδιαίτερο πόνο.

Χρειάζεται να προσέξω κάτι τις επόμενες ημέρες;

Από την πρώτη μέρα που θα κάνουμε το τατουάζ και για μια εβδομάδα, θα πρέπει να φροντίζουμε την περιοχή, ενυδατώνοντάς την κάθε πρωί και βράδυ με κρέμα ανάπλασης του προσώπου. Δεν αφήνουμε την περιοχή να ξεραθεί, δεν τη βρέχουμε και σε καμία περίπτωση δεν την ξύνουμε. Ο χειρότερος παράγοντας, ο οποίος μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα, είναι ο ήλιος.

Στις δύο με τρεις πρώτες μέρες θα δημιουργηθεί στην περιοχή μια κρούστα, η οποία θα υποχωρήσει σταδιακά και σε δέκα μέρες περίπου θα φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Στις επόμενες δεκαπέντε μέρες το περίσσιο χρώμα απορρίπτεται σταδιακά και αφήνει ένα πιο αχνό και εντελώς φυσικό αποτέλεσμα. Μετά από περίπου 30 ημέρες θα φανεί σε ποια σημεία θα χρειαστεί επανάληψη.

Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα φυσικά, ειδικά σε περιπτώσεις αλωπεκίας και χημειοθεραπειών. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα του δέρματος, ιδιαίτερα αν έχει υποστεί κάποιες φθορές, όπως υπερβολική ηλιοθεραπεία χωρίς προστασία, ηλικία, χρόνια θεραπεία με ισχυρά φάρμακα, θυροειδή και λιπαρότητα. Όλα αυτά συμβάλλουν στη μικρότερη διάρκεια της χρωστικής και ίσως να χρειαστεί μια άλλη τεχνική και περισσότερες συνεδρίες ώστε να τελειοποιηθεί οριστικά.

Πριν αποφασίσετε όμως να κάνετε τατουάζ φρυδιών είναι απαραίτητο να κάνετε μια καλή έρευνα για την επιλογή της τεχνίτριας.


της Χριστίνα Καρτάλη