Food Waste

You are currently viewing Food Waste

Τώρα το καλοκαίρι θα παρατηρήσετε ότι πολλά αφρόψαρα είναι χαβιαρομένα (αυγά ψαριού). Θα σας δείξω πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εκλεκτό μεζέ με ένταση και άρωμα ιωδίου.

Συνήθως όταν αγοράζουμε για παράδειγμα, φρέσκο γαύρο καθαρίζοντάς τον από τα εντόσθια πετάμε και τα αυγά του. Σας προτείνω λοιπόν, να ξεχωρίσετε το χαβιαράκι του και να το επεξεργαστείτε φτιάχνοντας το πρώτο πιάτο στο γεύμα που θα ακολουθήσει, με υλικά που θα εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

Για να δημιουργήσετε αυτό to πιάτο θα πρέπει να τύχετε να τα ψαράκια σας να έχουν χαβιάρι.

ΥΛΙΚΑ:

  • Από 1 κιλό γαύρο το χαβιάρι του (αυγά ψαριού)
  • Μια χούφτα κεράσια εκπυρονωμένα ψιλοκομμένα
  • Ελάχιστη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μισό λεμόνι και το ξύσμα του
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού
  • Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Παίρνουμε μια μπασίνα και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε ανάλαφρα και με πολύ προσοχή να μη διαλύσουμε το χαβιάρακι.
Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το σκεύος σερβιρίσματος. Είναι έτοιμο σε 1 με 2 λεπτά.
Σερβίρουμε με ποτήρι χαμηλό, πάνω σε πιάτο με πάγο, για να το κρατήσουμε φρέσκο και δροσερό.

Σας εύχομαι καλή απόλαυση. Eίναι μια ιδέα για μεζέ που συνήθως καταλήγει στα απορρίμματα.

Γράφει ο Chef
Κυριάκος Περγάμαλης