ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
• 85 γρ. μπισκότα digestive
• 30 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
• 80 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 30 γρ. ζάχαρη άχνη
• 100 γρ. τυρί κρέμα
• λεμόνι (ξύσμα)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
• 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
• 1½ κ.σ. κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί. Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με φουέ το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα βύσσινα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σε ποτήρια στρώνουμε το μείγμα μπισκότου. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε την κρέμα cheesecake και ρίχνουμε ένα μέρος από την σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε για δεύτερη φορά και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί.
Created by Executive Chef Tzinopoulos Euripides