ΥΛΙΚΑ:
- 4 νεκταρίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ ζάχαρη καρύδας
- 225 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
- 1½ κτγ. Baking powder
- 1 κτγ. σόδα
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 110 γρ γιαούρτι
Για τη φόρμα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 150 ° C.
Βουτυρωστε μια φόρμα μεγέθους 20 εκ. και πασπαλίστε τη ζάχαρη στη βάση της βουτυρωνένης φόρμας. Γεμίστε με τα νεκταρίνια και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα, στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν καλά. Τοποθετήστε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα το μείγμα πάνω στα νεκταρίνια.
Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 1 ώρα και 10 λεπτά ή έως ότου πάρει ένα σκούρο χρυσό καφέ χρώμα, το πείραμα με την στεγνή οδοντογλυφίδα πάντα βοηθάει.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το Cake μέσα στη φόρμα .Όταν έχει κρυώσει, αφαιρέστε το από τη φόρμα απαλά καθώς το φρούτο θα είναι μαλακό και εύθραυστο. Σερβίρετε ζεστό ή δροσερό, με παγωτό βανίλια ή σκέτο!
Γράφει η υποψήφια του Master Chef
Μορφούλη Ελπίδα
Culinary Director Oz37 by Panos Ioannidis
Consultant Chef Neratzia
Co-Owner Our Creative Office, London