Antonella Cuellar

You are currently viewing Antonella Cuellar

Κάνω μονίμως σχέδια για το μέλλον!

Σε γνωρίσαμε από το συγκρότημα των Kings με μεγάλες επιτυχίες που ακούγονται μέχρι σήμερα. Πως αποφάσισες να χαράξεις solo καριέρα;

Ένιωσα ότι έκλεισε αυτός ο κύκλος μετά από καιρό και ήταν μια συνειδητή απόφαση και από τις δύο πλευρές. Προσωπικά, ένιωσα την ανάγκη να κάνω κι άλλα πράγματα, λίγο πιο δημιουργικά.

Έχεις καταγωγή από Κούβα και Χιλή λόγω των γονιών σου. Είχες από μικρή μουσική παιδεία; Έπαιξε ρόλο το λατινοαμερικάνικο στοιχείο στην μετέπειτα καλλιτεχνική πορεία σου;

Λόγω του ότι και οι δύο μου γονείς είναι ξένοι, μεγάλωσα από μικρή με το λατινοαμερικάνικο στοιχείο. Εμπεριέχεται πάντα και στα τραγούδια στο πρόγραμμα μου, αλλά και όσο ήμουν στους Kings ακόμη συμφωνούσαμε σε αυτό το κομμάτι και γράφαμε πάντα ρυθμικά με βάση αυτό, έτσι ώστε να ταιριάζει και σε εμένα καλύτερα.

Τι σε γοητεύει σε έναν άντρα; Είσαι ελεύθερη αυτή την περίοδο;

Ιδανικά να έχει χιούμορ, τρόπους, να είναι καλλιεργημένος. Αυτή την περίοδο ναι, είμαι σε μια πολύ ωραία σχέση.

Ποια είναι τα νέα σου επαγγελματικά πλάνα; Που σε βρίσκουμε αυτό το διάστημα;

Ασχολούμαι πλέον και με το θέατρο και με άλλα πράγματα συγχρόνως εκτός της μουσικής. Το κομμάτι της μουσικής επιβραδύνθηκε λόγω του covid, αλλά τώρα είμαι σε μια πολύ δημιουργική φάση. Φυσικά έχω κανονίσει να κάνω κάποια live και αυτό το καλοκαίρι σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα.

Έχεις δηλώσει ότι έχεις παρενοχληθεί σεξουαλικά σε πολύ μικρή ηλικία από πρόσωπο στο οικογενειακό σου περιβάλλον. Το έχεις ξεπεράσει; Πως κινήθηκες μελλοντικά;

Σε μια τέτοια ηλικία δεν το ξεπερνάς, το αποδέχεσαι και μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Δυστυχώς είναι ένα θέμα που εστιάζουν όλοι αυτή την περίοδο λόγω των γνωστών περιστατικών, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε γενικώς γι’ αυτά τα θέματα.

Βιοπορίζεσαι αποκλειστικά και μόνο από τον καλλιτεχνικό χώρο; Σε συνέντευξη σου είχες δηλώσει πως έχεις σπουδάσει συμβουλευτική κι έκανες μαθήματα σε παιδάκια. Θα άλλαζες επαγγελματική πορεία;

Βιοπορίζομαι από τη μουσική και από κάποια άλλα πράγματα που ξεκίνησα την εποχή του covid, όπως το παιδικό αναγνωστήριο που έχουμε με την κολλητή μου και κουμπάρα μου στο Χαλάνδρι, στην Αθήνα. Προς το παρόν δε σκέφτομαι να αφήσω τη μουσική, μπορώ να την έχω στη ζωή μου με διάφορους τρόπους, δεν χρειάζεται να εμφανίζομαι απαραίτητα σε μπουζούκια, μπορεί να είναι σε ένα μιούζικαλ ή σε μια θεατρική παράσταση.

Είναι πολλές οι σέξυ φωτογραφίσεις σου και το αντρικό κοινό σε επικροτεί συχνά γι’ αυτές. Μπορεί μια καλή εμφάνιση να είναι το κλειδί για την επιτυχία;

Θεωρείς ότι είναι ακόμη σέξυ οι φωτογραφίες μου; Σε σχέση με παλαιότερα σίγουρα δεν είναι τόσο. Μια καλή εμφάνιση είναι σημαντική, αλλά χρειάζεται πάντα να υπάρχει κι ένα υπόβαθρο, αλλιώς η επιτυχία θα είναι πυροτέχνημα.

Το νέο σου τραγούδι «Λέξη» από την Panik Records ήδη μετράει αρκετές προβολές στο YouTube κι έχει αγαπηθεί πολύ. Θεωρείς πως ήταν ένα καλό comeback για την Antonella μετά από καιρό;

Στην Panik Records πήγα την εποχή της καραντίνας και πριν από ένα χρόνο βγάλαμε αυτή την κυκλοφορία, πράγμα δύσκολο πολύ, λόγω της κατάστασης. Σαν κομμάτι και σαν επιλογή θεωρώ ότι ήταν αρκετά καλό, μου ταίριαξε και μου άρεσε πολύ, ήταν ένα καλό μουσικό comeback. Δεν πήγε όπως θα ήθελα ιδανικά, αλλά δεν πήρα και κακό feedback. Δεν χρειάζεται απαραίτητα ένα τραγούδι να γίνει επιτυχία, είναι μια καλή δουλειά και θα βγάλουμε σύντομα κι άλλο κομμάτι.

Θα πήγαινες στο διαγωνισμό της Eurovision; Σου έχει γίνει κάποια πρόταση;

Μου έχει γίνει πρόταση στο παρελθόν για τη Eurovision, αλλά δεν ήμουν έτοιμη ψυχολογικά να δεχτώ. Αν με ρωτήσεις τώρα μετά από χρόνια θα το έκανα και με μεγάλη χαρά. Αγγλικά, ελληνικά, ισπανικά, σε οποιαδήποτε γλώσσα θα τραγουδούσα εάν το κομμάτι είναι καλό και με εκφράζει. Θα ήθελα να είναι ένα κομμάτι που θα μείνει και όχι μόνο για το διαγωνισμό.

Πώς φαντάζεσαι την Antonella σε 10 χρόνια από τώρα; Κάνεις σχέδια για το μέλλον;

Κάνω μονίμως σχέδια για το μέλλον, είμαι τέτοιος άνθρωπος. Με φαντάζομαι με ασχολίες στο κομμάτι το ανθρωπιστικό και κοινωνικό, με οικογένεια και παιδιά, με κόσμο στο σπίτι να τρώμε, να γελάμε και να περνάμε όμορφα. Σίγουρα η μουσική θα είναι μέσα στη ζωή μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κι έχω φανταστεί διάφορα μελλοντικά concept.

Συνέντευξη στον Γιάννη Θεοδοσιάδη