Academy of Gastronomy

You are currently viewing Academy of Gastronomy

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που βασίζεται στον τουρισμό και στην γαστρονομία της, που είναι ίσως ο καλύτερος πρεσβευτής της στο εξωτερικό, γιατί πολλοί πολίτες του εξωτερικού μπορεί να μην γνωρίζουν ούτε που βρίσκεται η χώρα μας αλλά σχεδόν όλοι ξέρουν τουλάχιστον ένα ελληνικό φαγητό.

Butcer Chef Αθανάσιος Διαμέλας
Butcer Chef Αθανάσιος Διαμέλας
Chef Σταμάτης (Alexander) Συναγρής
Chef Σταμάτης (Alexander) Συναγρής
Chef Αναστάσιος Τόλης
Chef Αναστάσιος Τόλης

Δυστυχώς όμως έχουμε ημιμαθείς γαστρονομική στους νέους chef που βγαίνουν σωρηδόν από τις σχολές όπου τους διδάσκουν γενική κουζίνα φροντίζοντας απλά να τους εφοδιάσουν με μία βεβαίωση και όχι με αληθινή επαγγελματική κατάρτιση και γνώση προσφέροντας τους μια πραγματική εξειδίκευση.

Το να φροντίζεις να μάθεις διεθνή κουζίνα χωρίς να γνωρίζεις την κουζίνα της χώρας σου είναι ίσως το μεγαλύτερο ατόπημα που κάνουν όλες οι σχολές, γνωρίζοντας ότι η ελληνική κουζίνα είναι η βάση για πολλές κουζίνες του κόσμου και της υγιεινής διατροφής.

Executive Chef Στέλιος Δίγκας
Executive Chef Στέλιος Δίγκας
Meet illusion Chef Λορέντζος Γεώργιος
Meet illusion Chef Λορέντζος Γεώργιος
Chef Νίκος Διενής
Chef Νίκος Διενής

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για την εκπαίδευση της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Η Academy of Gastronomy είναι μια σχολή γαστρονομικών επαγγελμάτων τριετούς φοίτησης προσφέροντας στους εκπαιδευομένους πλήρες κατάρτιση στην ελληνική και διεθνή κουζίνα τα δύο πρώτα χρόνια, και τον τρίτο χρόνο φοίτησης εξειδίκευση στον τομέα επιλογής δημιουργώντας πραγματικούς περιζήτητους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρέατος, καταρτιζόμενους πλήρως και έτοιμους να βγουν στην αγορά εργασίας.

Η Ακαδημία δυστυχώς δεν μοιράζει βεβαιώσεις φοίτησης,  αλλά για να μπορέσεις να αποφοιτήσεις και να αποκτήσεις το πτυχίο σου θα πρέπει να το αξίζεις πραγματικά.

Είναι η μόνη σχολή στην Ελλάδα που αφήνει μετεξεταστέους φοιτητές της. Τα επαναληπτικά μαθήματα που γίνονται μέχρι να αποκτήσει ο φοιτητής με την αξία του το πτυχίο δεν επιβαρύνουν έξτρα οικονομικά τους ανεξεταστέους .

Είναι η μόνη σχολή που παρέχει στους γονείς οπτική παρακολούθηση σε ζωντανό χρόνο για την πρόοδο των παιδιών τους, σε ειδική διαμορφωμένη αίθουσα δίπλα στα εργαστήρια μαγειρικής κρεατεχνείας.

Η Ακαδημία έχει δημιουργήσει ένα ειδικό έντυπο εισαγωγής στην σχολή σε συνεργασία με ψυχολόγους για να εξασφαλίσει την σίγουρη επιτυχία του εκπαιδευομένου.

Σίγουρα στην Ακαδημία δεν θα βρείτε φοιτητή που ήρθε γιατί απλά πρέπει να πάρει ένα πτυχίο από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, ή για να αποφύγει τις οικογενειακές προστριβές γιατί πρέπει να πάει κάπου. Η Ακαδημία προσπαθεί μέσω τον δικλίδων που προαναφέραμε να παίρνει συνειδητοποιημένους ανθρώπους με αγάπη για το επάγγελμα που επιλέξανε να εκπαιδευτούν μέσα σε αυτήν.

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό είναι από τους καλύτερους και κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου βραβευμένοι και καινοτόμοι, με άριστη κατάρτιση και μεταδοτικότητα γνώσης, επιλεγμένοι προσεχτικά έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τα υψηλά κριτήρια εκπαίδευσης διδάσκοντας όλες τις τεχνικές γαστρονομίας.

Η εκπαιδευτική ύλη που διδάσκεται έχει γραφτεί από κορυφαίους του είδους και ανήκει αποκλειστικά στην Academy of Gastronomy.

Είναι ότι πιο σύγχρονο και ενημερωμένο υπάρχει αυτή την στιγμή στην συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων στην γαστρονομική εκπαίδευση.

Οι φοιτητές μας μαθαίνουν σε πραγματικό περιβάλλον την προώθηση και την αξιοποίηση τροφίμων, καθώς και τις τεχνικές πωλήσεις.

Κάθε φοιτητής μας είναι μοναδικός και έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Για εμάς δεν είναι θεατής του καθηγητή chef, αλλά είναι δημιουργός της δικιάς του παρασκευής σε κάθε μάθημα. Η σχολή μας προσφέρει τα υλικά που χρειάζεται ο κάθε φοιτητής για να δουλεύει ατομικά, καθώς και οι μαθητές που έχουν επιλέξει το τμήμα εκμάθησης κρέατος. Ο καθένας εκπαιδεύεται σωστά τεμαχίζοντας το δικό του κομμάτι χωρίς να πρέπει να μοιραστεί με άλλους φοιτητές έτσι ώστε παρέχεται καλύτερος έλεγχος εκμάθησης από τους καθηγητές ανά άτομο.

Η σχολή έχοντας δικό της στούντιο στους χώρους της εκπαιδεύει τους φοιτητές της στην τηλεοπτική γαστρονομική παρουσίαση, και δίνει στο κοινό μέσα από τις τηλεοπτικές παραγωγές της να γνωρίσουν τους μαθητές της πριν καν αποφοιτήσουν.

Οι φοιτητές μας εκπαιδεύονται στην μοναδική ανά τον κόσμο τεχνική που έχει δημιουργηθεί στην χώρα μας από τον κύριο Λορέντζο Γεώργιο που έχει περάσει τα σύνορα αυτής και έχει καταξιωθεί ως μια νέα γαστρονομική τεχνική το food illusion.

Στην σχολή μας διδάσκονται τμήματα γαστρονομίας: Ελληνικής κουζίνας, κρεοπωλών- κρεοκοπτών, εξειδικευμένων Chef στο ψάρι,  στο κρέας, στην ζαχαροπλαστική, στο κάπνισμα τροφίμων, στην vegan κουζίνα, εστιατόρικη, μαζικής εστίασης, τηλεοπτικής παρουσίασης γαστρονομίας και άλλων γαστρονομικών ειδικοτήτων.

Οι φοιτητές της Ακαδημίας έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν στο εξωτερικό σε μεγάλες συνεργαζόμενες σχολές το μεταπτυχιακό τους στην γαστρονομία. Με λίγα λόγια η Academy of Gastronomy είναι μια σχολή πρότυπο για την Ελλάδα που δημιουργήθηκε με γνώμονα να βγάλει πραγματικούς επαγγελματίες που αγαπάνε αυτό που επέλεξαν να σπουδάσουν.