5 τρόποι για να απολαύσουμε την ξαφνική παράταση του χειμώνα…

You are currently viewing 5 τρόποι για να απολαύσουμε την ξαφνική παράταση του χειμώνα…

Όσο η θερμοκρασία κατεβαίνει βήμα-βήμα τη σκάλα των εποχών, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη μας να νιώσουμε τη ζεστή ατμόσφαιρα που μας προσφέρει ο δικός μας χώρος.


1. Χει-μονοιάστε με το κρύο.

Κατ΄αρχάς θα χρειαστεί να συμφιλιωθούμε με την ιδέα, πως οι μέρες με την απόλυτη λιακάδα και τον ήλιο -που μας μεταμόρφωνε σε ζαλισμένα γεμάτα ιδρώτα κοτόπουλα, τα οποία περπατούσαν σε στύλ ζόμπι ψελλίζοντας “θά..λαα..σσα” σε κάθε πρόταση- θα έρθουν σε λίγους μήνες πάλι. Κλείνουμε μύτη και βουτάμε στα ζεστά, αφράτα μας παπλώματα. Τι γίνεται όμως όταν δεν έχουμε ένα;

2. Πούπουλο ή συνθετικό; Το ερώτημα με τις δύο απαντήσεις.

Σίγουρα το κόστος ενός πουπουλένιου παπλώματος είναι υψηλότερο από αυτό του συνθετικού, όμως η αίσθηση που προσφέρει είναι μοναδική. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην αναλογία πούπουλο-φτερό που διαθέτει, στον τρόπο που φέρει τα γαζιά στην επιφάνεια του, καθώς επίσης και στα tog του παπλώματος διότι μας δείχνουν πόσο ζεστό είναι το κάθε ένα. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό πούπουλου περιέχει, τόσο πιο ελαφρύ σε βάρος και καλής ποιότητας θεωρείται. Το γάζωμα βοηθά στο να μην μετακινείται το εσωτερικό υλικό και η κλίμακα θερμότητας μας οδηγεί στο να διαλέξουμε το κατάλληλο για εμάς. Από την άλλη, ένα συνθετικό πάπλωμα με γέμιση από microfiber παρέχει μεταξένιο και ελαφρύ χουχούλιασμα τις κρύες νύχτες και τα παγωμένα πρωινά και κυρίως είναι πανεύκολο στο καθάρισμα. Το κλίμα της χώρας μας καλύπτουν τα 7.5-10.5 tog.

3. Αρωματίστε το σπίτι και την διάθεση σας.

Ένας εύκολος τρόπος για να αρωματίσουμε το χώρο μας, είναι να τοποθετήσουμε σε ένα μικρό βαζάκι (σαν εκείνο που έχουμε κρατήσει από τη βάπτιση αφού φάγαμε το γλυκό του κουταλιού) μαγειρική σόδα και 4-6 σταγόνες από το αρωματικό έλαιο που έχουμε κάθε φορά ανάγκη. Έλαιο λεβάντας για χαλάρωση και ηρεμία, κανέλας για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, πορτοκαλιού και σανταλόξυλου για την καταπολέμηση του άγχους ή απλά όποιο μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα μυρίζοντας το.

4. Κουβερτάκι τηλεόρασης ή καναπέ.

Με τον όρο αυτόν, αναφερόμαστε στις κουβέρτες μικρών διαστάσεων, συνήθως 1.30×1.70m, που μεταφέρουμε από το κρεβάτι στον καναπέ για να δούμε τηλεόραση, να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή απλά ν΄ αλλάξουμε παραστάσεις. Υλικά όπως fleece, μαλλί και συνθετική γούνα δημιουργούν τον ιδανικό ακόλουθο στους εσωτερικούς μας περιπάτους.

5. Ένα ζεστό, αρωματικό ρόφημα.

Κάθε ένας από εμάς αξίζει να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό του, ξεχνώντας και απομακρύνοντας κάθε αρνητικό και στρεσογόνο συναίσθημα, πίνοντας το αγαπημένο του ρόφημα στην προσωπική του κούπα, πορσελάνης για τους εκλεπτυσμένους, κεραμικής για τους εναλλακτικούς, γυάλινης για τους μινιμαλιστές, μαντεμένια για τους πολυταξιδεμένους, γιατί αν και τόσο όμορφα διαφορετικοί όλοι μας, αισθανόμαστε την ίδια γαλήνη όταν μέσα μας είμαστε ζεστοί.


της Δήμητρας Μπαλιόγλου