5 εύκολα tips για να βρεις το προσωπικό σου στυλ

You are currently viewing 5 εύκολα tips για να βρεις το προσωπικό σου στυλ

Η μόδα και το στύλ είναι δύο διαφορετικές έννοιες, που όμως αλληλοεπιδρούν. Η μόδα αφορά τα ρούχα, τα παπούτσια, τα αξεσουάρ και τη σχέση τους με το χρόνο. Είναι παροδική. Ενώ το στύλ αφορά τον άνθρωπο και τη σχέση του με τον εαυτό του, τον αέρα του, την προσωπικότητα του. Το στύλ είναι η έκφραση της μοναδικότητας.


Αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία.

Σημαντικό ρόλο παίζει η καλή ψυχολογία, καλή ψυχολογία! Αρχίζεις λοιπόν να δοκιμάζεις τα outfits, μέχρι να καταλήξεις κάπου, το σίγουρο είναι πώς στην αρχή θα κάνεις λάθη, Δεν πειράζει! Έτσι κι αλλιώς το στύλ και η μόδα είναι fun κομμάτι της ζωής μας, διασκέδασε το. Μήν αρχίσεις λέγοντας ¨δεν τα κάνω σωστά¨, ¨έχω κοιλίτσα¨, ¨Θα γίνω ρεζίλι¨ κλπ. Δεν ισχύουν, πέταξε αυτές τις σκέψεις και ξεκινάμε.

Μάθε τον εαυτό σου.

Θα πρέπει να φέρεις σε αρμονία τον εσωτερικό με τον εξωτερικό σου κόσμο, δηλαδή να γνωρίζεις τον εαυτό σου μέσα και έξω, ώστε να μπορείς μετέπειτα να αναδείξεις το στύλ σου. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου με τι νιώθει πιο άνετα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, όταν φοράει girly ή πιο sexy outfits? Είσαι επαναστάτρια ή ρομαντική? Μετέπειτα, θα λάβεις υπόψιν σου τα εξωτερικά σου στοιχεία – τα χρώματά σου (μάτια, μαλλιά, πρόσωπο) και το σωματότυπο σου. Είναι βασικό να ξέρεις τα δυνατά σου στοιχεία αλλά και εκείνα στα οποία υστερείς.

Εμπνεύσου!

Αν θαυμάζεις κάποιον καλλιτέχνη ή κάποια blogger για τον τρόπο που ντύνεται, χρησιμοποίησε το για να πάρεις ιδέες. Δες, παρατήρησε πάνω-κάτω τι κάνει και μετά δες τι ταιριάζει σε σένα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει copy-paste, σημαίνει έμπνευση.

Πάρε ιδέες.

Κάνε έναν φάκελο στον υπολογιστή ή στο κινητό σου και εκεί αποθήκευσε ότι σου αρέσει, από το Instagram, Pinterest, Google , όσον αφορά τη μόδα. Outfits, ωραίοι συνδυασμοί, που νιώθεις ότι θα σου πηγαίνουν. Έτσι θα ενώσεις αυτές τις πληροφορίες πάνω σου.

Ξεκίνα να φτιάχνεις outfits.

Δε χρειάζεται να ξοδευτείς πολύ για όλα αυτά! Πάρε κάποια basic κομμάτια, τα οποία σίγουρα τα μισά και παραπάνω βρίσκονται ήδη στην ντουλάπα σου, αλλά επένδυσε και σε κάποια που δεν έχεις. Όπως ένα διαχρονικό μαύρο κουστούμι, ένα τζίν που κολακεύει τη σιλουέτα σου, μπλούζες που αναδεικνύουν το πάνω μέρος του σώματος σου, ανάλογα με τα χαρίσματα σου, μία δερμάτινη φούστα κ.λ.π. Είναι Classics κομμάτια που δε θα σε περιορίσουν, γιατί δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Έχοντας αυτά τα βασικά, θα παίξεις με το στιλ σου αλλάζοντας παπούτσια, ζώνες, αξεσουάρ, persepolis in fashion items και για αρχή ξεκινάς μία χαρά. Μετέπειτα θα αρχίσεις να κάνεις πιο extreme συνδυασμούς και δε θα κολλάς σε “εύκολες λύσεις”, χωρίς να το καταλάβεις.

Το βασικό είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στη συνολική ομορφιά που κρύβουμε. Αυτό αντανακλάται στη συνολική εξωτερική μας εικόνα!

της Χρύσας Μυτιληναίου