Προτάσεις για το σπίτι με έμφαση στο λευκό

You are currently viewing Προτάσεις για το σπίτι με έμφαση στο λευκό

Το λευκό είναι από τα πλέον συνηθισμένα χρώματα για ένα τοίχο ή έπιπλα, σχεδόν αυτονόητο για τους περισσότερους. Όμως εδώ κάθε δουλειά έχει γίνει με εκπληκτικό τρόπο!
Κάθε μια από τις 15 προτάσεις μας στηρίζεται σε μια διαφορετική λογική και μια προς μια, όλες κρίνονται υπέροχες. Θα εξηγήσουμε τι είναι αυτό που τις κάνει τόσο μοναδικές, προς γνώση και…αντιγραφή!


Ηλιόλουστο λευκό με υπέροχο πάτωμα

Σε ένα πολυτελές και ηλιόλουστο μπάνιο, η χρήση του λευκού ισοδυναμεί με φως, καθαρότητα και σχεδιαστική ομοιομορφία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάθε μεγάλη επιφάνεια είναι λευκή, με λεπτομέρειες χρυσού και φυσικού ξύλου να πλαισιώνουν τον εγχείρημα.
Το μεγάλο δώρο για εσάς και εμάς, είναι πως κάθε ομάδα σχεδιαστών, είχε μια πολύ πλήρη εικόνα ως προς το τι έπρεπε να κάνει και για ποιους λόγους. Έτσι έχουμε μια πλήρη ανάλυση για το πως κινήθηκαν οι σχεδιαστές και πως έφτασαν στην διακοσμητική επιτυχία την οποία βλέπουμε. Σε αφήνουμε με 15 προτάσεις για το σπίτι με έμφαση στο λευκό χρώμα τοίχων και επίπλων!

Λευκοί τοίχοι για το μοντέρνο αγρόκτημα

Οι λευκοί τοίχοι μια ηλιόλουστης κουζίνας, διατηρούν ένα απλό, καθαρό και χαλαρωτικό ύφος. Το λευκό φόντο ήταν αυτό που επέτρεψε να χρησιμοποιηθεί όλη αυτή η υφή, η τέχνη και τα αξεσουάρ, μαζί με vintage και μοντέρνα αντικείμενα. Το μπλε -σχεδόν στην απόχρωση του μελανιού- χρώμα των ντουλαπιών της νησίδας, είναι πλούσιο, μεστό και συνδυάζεται εξαιρετικά με το λευκό.

Μοναδική λευκή κρεβατοκάμαρα

Αφήνοντας στην άκρη την πανέμορφη αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό του δωματίου, βλέπουμε τον όμορφο συνδυασμό του λευκού, του κρεμ, του γκρι και του ξύλου που εγγυάται μια διαχρονική και ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα. Είναι από τα 2-3 καλύτερα δωμάτια του αφιερώματος.

Μαύρο κρεβάτι με ουρανό σε λευκό δωμάτιο

Στο ψηλοτάβανο ασύμμετρο υπνοδωμάτιο η προσοχή δεν πέφτει στο ταβάνι για τους λάθος λόγους, καθώς το λευκό καμουφλάρει τις σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις. Χάρη στο κρεβάτι με τον ουρανό, η μίξη λευκού και μαύρου φέρνει μια δραματικότητα, ενώ λόγω της επιλογής του λευκού, οι γωνίες στο ασύμμετρο ταβάνι έχουν την προσοχή που τους αναλογεί και όχι περισσότερη.

Μοντέρνο λευκό στο λευκό

Εδώ βλέπεις μια πολύ έξυπνη χρήση λευκού σε λευκό, με έμφαση στις διαφάνειες, οριοθέτηση των χρήσεων με χαλιά και με όμορφες μεταλλικές λεπτομέρειες στα δύο δωμάτια. Να κρατήσουμε τον πανέμορφο πίνακα που εμπνέει και το χρώμα του ξύλου που ισορροπεί και ζεσταίνει τον χώρο.

Λευκό δωμάτιο και μαύρες καρέκλες

Σε έναν χώρο με αθρόα χρήση λευκού, τα δοκάρια και το παρκέ δίνουν μια πολύ όμορφη αντίθεση με σκούρο ξύλο, την στιγμή που η τραπεζαρία με τις δύο πολυθρόνες προσθέτουν μια ενδιάμεση απόχρωση. Όμως σε αυτή την εικόνα πρωταγωνιστούν οι 4 καρέκλες σε απόχρωση του μαύρου με μελανί τάσεις που προσγειώνουν το λευκό και απογειώνουν το δωμάτιο!

Πολυτελές λευκό με μπρούντζο

Το λευκό χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλη κλίμακα για να πλαισιωθεί από το ανοιχτόχρωμο ξύλο και με τις πολλές χρυσές λεπτομέρειες να δώσει αέρα πολυτέλειας. Τα μπλε bohemian πλακάκια στον χώρο της κουζίνας είναι δοκιμασμένη και σίγουρη επιλογή! Παραμένοντας στο πολυτελές ύφος, το ίδιο συμβαίνει με τα μοναδικά vintage φωτιστικά από μπρούντζο.

Λευκός καμβάς με έντονα χρώματα

Σε έναν χώρο με πολύ λευκό, έρχονται το μεταλλικό τραπεζάκι σαλονιού και τα μαύρα παράθυρα, να δώσουν δύο μεταλλικές αποχρώσεις. Όμως όλα αυτά, όπως και το γκρι στο χαλί, είναι οι ουδέτερες νότες για το κόκκινο και το κοραλί στον πίνακα, το χαλί και το φωτιστικό που κάνουν το σαλόνι αυτό αξέχαστο. Πολύ έξυπνη χρήση χρώματος σε δωμάτιο με πολύ έξυπνη χρήση του λευκού!

Cool και ζεστό ταυτόχρονα

Ένα υπνοδωμάτιο που αντλεί την έμπνευση του από την Σκανδιναβική διακόσμηση, διατηρεί την…ψυχραιμία του χάρη στο λευκό! Λόγω της χρήσης ξύλου και των πλούσιων υφών στα υφάσματα όμως, αποκτά μια ενδιαφέρουσα ζεστασιά!
Σε ένα χώρο με όλους τους τοίχους και τους πάγκους λευκούς, η κουζίνα αποκτά εντελώς διαφορετικό ύφος, όταν έρχεται η αντίθεση μέσα από το σκούρο ξύλο. Το λευκό είναι η βάση για την Rustic και την βιομηχανική διακόσμηση που χρησιμοποιήθηκαν εδώ. Χωρίς το λευκό ο χώρος θα ήταν βαρύς και σκοτεινός.

Λευκό γκρι και μωβ για παιδικό δωμάτιο

Η λευκή και γκρι χρωματική παλέτα εγγυάται στο παιδί που μένει εκεί ότι δεν θα βαρεθεί ποτέ και πως ο χώρος θα φαίνεται πάντα φωτεινός. Δημιουργείται πολύ όμορφη αντίθεση με το σκούρο παρκέ, ενώ οι λαβές αναρρίχησης στον τοίχο προσθέτουν πινελιές χρώματος.

Λευκό γυάλινοι τοίχοι και πολύ ξύλο

Το λευκό και το ξύλο στο πάτωμα και το ταβάνι επιτρέπουν στην υπέροχη θέα να πάρει τα ηνία σε ότι αφορά την διακόσμηση. Όταν διαθέτεις μια τόσο εξαιρετική θέα, δεν «καίγεσαι» να σχεδιάσεις κάτι με χρώμα που θα τραβήξει την προσοχή από το πιο δυνατό σημείο του σπιτιού σου.