Γιώργος Γιαννόπουλος Ο άνθρωπος πίσω από το Petsokoma Official

You are currently viewing Γιώργος Γιαννόπουλος Ο άνθρωπος πίσω από το Petsokoma Official

Γεννήθηκε το 1960 στην Αρσινόη Μεσσηνίας, από κτηνοτρόφους γονείς με καταγωγή από τον Ράδο Αρκαδίας και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Φοίτησε στην Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την οποία τελικά εγκατέλειψε για να γίνει ηθοποιός. Έτσι εγγράφηκε στο νεανικό τμήμα της Δραματικής Σχολής Αθηνών.
Είναι αρκετά χρόνια στην θεατρική σκηνή, ωστόσο, είναι πιο γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Η πιο γνωστή του συμμετοχή είναι στην κωμική τηλεοπτική σειρά «Το σόι σου» που προβαλλόταν στον Alpha.
Υπήρξε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης με την παράταξη του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου(ΠΑΣΟΚ), ενώ στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, στο νομό Μεσσηνίας.
Τον Μάρτιο του 2020 συμμετείχε στο show «Just the 2 of Us» στο Open, όπου ήταν ζευγάρι με την τραγουδίστρια Δέσποινα Ολυμπίου.


Πότε καταλάβατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με την υποκριτική; Είχατε στήριξη από την οικογένειά σας;

Από μικρός μου άρεσε το τραγούδι και να γράφω, είχα καλλιτεχνική φύση. Γεννήθηκα καλλιτέχνης. Αν δεν ήμουν ηθοποιός θα ήμουν τραγουδιστής. Η οικογένειά μου δεν είχε κανένα πρόβλημα με το χώρο που διάλεξα να δουλεύω. Πάντα θυμάμαι να μου έλεγαν «Την υγειά σου να έχεις».

Πότε αποφοιτήσατε από το τμήμα δραματικής σχολής Αθηνών και πότε ήρθε η πρόταση για την πρώτη σας δουλειά;

Αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή το ’88 και μετά με πολύ αγώνα και δουλειά κατέκτησα ότι έχω κάνει έως τώρα. Το δεύτερο έτος πήγα σε οντισιόν και συμμετείχα στη Λυσιστράτη του Λαζόπουλου. Μετά τις πτυχιακές εξετάσεις της Σχολή, ξεκίνησε η μία δουλειά να φέρνει την άλλη. Αν είσαι καλός στη δουλειά σου δεν γίνεται να μην σε δουν.

Ποια δουλειά θεωρείτε ότι σας ανέδειξε και σας έκανε περισσότερο γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό;

Ο ρόλος που με έκανε πολύ γνωστό ήταν ο Γαργαμπίκας από τη σειρά «Αχ και να ΄ξερες». Στη σειρά το « Σόι σου», ήμουν ήδη γνωστός, αλλά αν υπάρχουν σταρ (αν και δεν πιστεύω εγώ σε αυτά) τότε ναι. Το Σόι σου είχε μεγάλο κοινό και το παρακολουθούσαν όλες οι ηλικίες, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν με ξέρει.

Πώς γνωρίσατε τη Δήμητρα Παπαδοπούλου; Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής σειράς ‘’Οι απαράδεκτοι’’ ήσασταν ζευγάρι;

Από τη Σχολή γνωριστήκαμε. Όταν έπαιζαν ‘’Οι απαράδεκτοι’’ είμασταν ζευγάρι. Της οφείλω και μου οφείλει. Έχουμε πολύ καλή σχέση, αλλά αυτά είναι παλιά πράγματα.

Πώς είναι αυτή τη στιγμή η προσωπική σας ζωή;

Είμαι πολύ καλά σε μία σχέση. Όταν είσαι σε μία σχέση πρέπει να σέβεσαι και να θαυμάζεις τον άλλον.

Μιλήστε μας για το τραγούδι. Τραγουδούσατε σε μουσικές σκηνές;

Έχω τραγουδήσει σε πολλούς χώρους, σε έντεχνες και ροκ σκηνές, σε σκυλάδικα στην επαρχία και στην Αθήνα.

Είστε δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης. Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τα κοινά και πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Από μικρό παιδί ήμουν Πρόεδρος στο σχολείο. Πιστεύω ότι είμαστε κοινωνικά και πολιτικά όντα. Η πόλη μου είναι το μεγάλο μου σπίτι, το οποίο πρέπει να το προσέχω και να ενδιαφέρομαι. Σχετικά με την πολιτική, θεωρώ ότι υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί, είναι δύσκολη δουλειά. Εγώ ως δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για την κοινωνική πολιτική του δήμου, ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ να δουλεύω, γιατί έπρεπε να είμαι εκεί. Είσαι εκπρόσωπος του κόσμου και οφείλεις να εργάζεσαι σκληρά.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική παιδεία, αλλά και το Ελληνικό κράτος σε γενικότερα πλαίσια;

Πάμε καλύτερα σαν χώρα και τώρα με τα εμβόλια το εισέπραξα, αλλά είμαστε 400 χρόνια πίσω από την Ευρώπη. Πιστεύω ότι πάμε καλά, αλλά με αργά βήματα.
Όλοι οι πολιτικοί προσφέρουν κάποια πράγματα. Aς μην είμαστε αρνητικοί και ισοπεδωτικοί. Για εμένα ο Τσίπρας έκανε κωλοτούμπα, αλλά έκανε άλλα καλά πράγματα.

Αντιμετωπίσατε οικονομικές δυσκολίες κατά την περίοδο της καριέρας σας ως ηθοποιός; Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε;

Εννοείται πως είχα δυσκολίες, αλλά πάντα έβρισκα εργασία, δεν κώλωσα ποτέ. Ακόμη και όταν δεν εργαζόμουν έγραφα σίριαλ κ.α. Η εργασία είναι υγεία. Δεν θέλω να λέω τη λέξη δουλειά, γιατί προέρχεται από τη δουλεία. Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω.

Πείτε μας τη γνώμη σας σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη αλλά και τις υπόλοιπες καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο;

Ο χώρος μας απέδειξε ότι είναι δημοκρατικός και δημιουργικός. Όπου υπάρχουν άνθρωποι υπάρχουν και απάνθρωποι. Αν αποδειχθεί ότι έχουν κάνει εγκλήματα και βιασμούς, να πάνε στη φυλακή και λοιδορηθούν από την κοινωνία. Δεν χρειάζεται να κάνεις ό,τι σου λέει ο Λιγνάδης και οποιοσδήποτε Λιγνάδης για να προκόψεις. Η δουλειά είναι που σε πάει μπροστά και τίποτε άλλο.
Γνωρίζουμε ότι η αδερφή σας είχε σύνδρομο down και έφυγε πρόσφατα από τη ζωή; Πως διαχειριστήκατε αυτή την απώλεια;
Όταν είμασταν στην Αθήνα βγαίναμε μαζί έξω για βόλτες και για καφέ. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Η αδερφή μου μου έδινε πολλή χαρά και αγάπη.

Πόσο σας επηρέασε η πανδημία και τι μήνυμα θα στέλνατε στον κόσμο και κυρίως στη νέα γενιά;

Πρέπει να εμβολιαστούμε και να ακολουθήσουμε τους κανόνες της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή η κοινωνία απαιτεί το εμβόλιο για να πάμε μπροστά. Εγώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας πέρασα καλά, γιατί έκανα το αρνητικό θετικό. Έγραψα πράγματα, πήγα στο χωριό μου και δεν καθόμουν άπραγος.
Πρέπει να είμαστε καλά ως εγώ, να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και την πάρτη μας. Γιατί τι είναι το εμείς; Πολλά εγώ.

Πείτε μας για το κανάλι στο YouTube.

Έχω κανάλι στο YouTube, το οποίο ονομάζεται “Petsokoma official”. Ελπίζω θα πάω καλά. Έχω κάποιους φίλους που εμπιστεύομαι την κρίση τους και έτσι το ξεκινήσαμε. Το θέμα είναι για να το πω απλά, ότι κάνουμε κάποια μαθήματα φιλοσοφίας. Το πρώτο βίντεο είχε τίτλο “Ego”, το επόμενο θα είναι «Ζήτω η εργασία». Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος με αυτό το νέο μου εγχείρημα.

Τι ετοιμάζετε από θεατρική παράσταση;

Θα κάνω περιοδεία με την παράσταση «Κάντω Τζαβέλλα», μία καταπληκτική ερωτική ιστορία σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Τζαβέλλα και κείμενο του Θανάση Σταυρόπουλου. Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία από την ιστορική οικογένεια των Τζαβελλαίων της Ηλείας. Ξεκινάμε 25 Ιουλίου από Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια και ύστερα θα ταξιδέψει σε περιοχές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορικότητα του έργου.

Συνέντευξη στο Γιάννη Θεοδοσιάδη