Όταν το παιδί σας αρνείται να φορέσει χειμερινά ρούχα

You are currently viewing Όταν το παιδί σας αρνείται να φορέσει χειμερινά ρούχα

Για τα παιδιά με θέματα αισθητηριακής επεξεργασίας το να φορέσουν χειμωνιάτικα ρούχα, μπορεί να είναι ανυπόφορο. Μπορεί να βρίσκουν τα ρούχα πολύ σφιχτά ή ερεθιστικά για το δέρμα.

Υπάρχουν πάντα τρόποι να κρατήσετε το παιδί σας ζεστό, χωρίς να χρειαστεί να φορέσει κάτι που δεν είναι άνετο γιαυτό. Το να του δώσετε επιλογές και μερικό έλεγχο είναι το κλειδί. Μερικές συμβουλές για να δοκιμάσετε είναι:

Αγοράστε φούτερ και μπλουζάκια με χαλαρό κολάρο. Συμβιβαστείτε με κουκούλες αντί για παλτό. Τα φούτερ ή οι ζακέτες με κουκούλα είναι πολύ καλός συμβιβασμός. Αφαιρέστε όλες τις ετικέτες. Πολλές φορές ενοχλεί ακόμα και τους ενήλικες. Μπορείτε να κάνετε πρόβα φορώντας χειμερινά ρούχα για μικρό χρονικό διάστημα πριν αλλάξει ο καιρός. Πειραματιστείτε με υφάσματα. Φτιάξτε στοκ από ρούχα.

Αν το παιδί σας νιώθει άνετα με ένα κομμάτι, αγοράστε αρκετά σε μεγαλύτερα νούμερα. Ντύστε το με στρώσεις. Αν το παιδί προτιμά να φοράει μπλουζάκια ή ελαφρά ρούχα, μπορεί να ντυθεί με αρκετά από αυτά και να τα βγάζει όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο. Μπορείτε να ψωνίζετε μαζί με το παιδί. Τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τι θέλουν. Αφήστε το παιδί να επιλέξει το τι θα φορέσει το πρωί. Μαζέψτε τα καλοκαιρινά ρούχα.
Αφήστε ζεστά ρούχα στο σχολείο. Ζητήσετε από τη δασκάλα να τα κρατήσει, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να τα κουβαλούν μαζί τους. Δώστε επιπλέον χρόνο στο παιδί κατά το ντύσιμο. Φτιάξτε μία λίστα με το τι πρέπει να φορέσει το παιδί πριν φύγει από το σπίτι. Διαπραγματευτείτε με τα μεγαλύτερα παιδιά, αξίζει για να κάνετε μια μικρή υποχώρηση.

Κάποια στιγμή όλες αυτές οι εκρήξεις θυμού, οι διαφωνίες και οι εκνευρισμοί για το τι θα φορέσει το παιδί σας, δεν αξίζουν τον κόπο. Αφήστε το να περάσει. Όσο το παιδί μεγαλώνει θα έχετε όλο και λιγότερο έλεγχο για το τι θα φοράει. Δείχνετε ευαισθησία στις ανάγκες του.