ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
ΕΚΤEΛΕΣΗ:
Μαγείρεμα Ζυμαρικών: Βράστε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
Μαγείρεμα Κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, περίπου 6-8 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
Προετοιμασία Σάλτσας: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίξτε το λευκό κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και αφήστε το να εξατμιστεί λίγο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, περίπου 5-7 λεπτά.
Συνδυασμός: Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε να καλυφθεί καλά. Προσθέστε τις παπαρδέλες και ανακατέψτε ξανά ώστε να καλυφθούν όλες από τη σάλτσα. Ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Σερβίρισμα: Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και προσθέστε επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμείτε. Σερβίρετε αμέσως. Καλή σας όρεξη!
Γράφει η Sous-Chef Salonika Restaurant
του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Παλλάς
Βούλα Παλαιοπάνου