Φιλέτο ψάρι ραγού με λαχανικά

You are currently viewing Φιλέτο ψάρι ραγού με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ Φιλέτο ψάρι
  • 20ml Ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. Καρότο
  • 1 τεμ. Κολοκυθάκι
  • 1 κρεμμυδάκι φρ. (Το άσπρο μέρος)
  • 50 γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 20ml λευκό κρασί
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει θερμοκρασία βάζουμε το φιλέτο ψαριού που έχουμε αλατοπιπερώσει από τη μεριά της πέτσας να πατάει στο τηγάνι και χαμηλώνουνε τη φωτιά.
Αφήνουμε το ψάρι να πάρει καλή κρουστά η πέτσα του και να γίνει τραγανή και μετά το γυρίζουμε μέχρι να ψηθεί!
Στη συνέχεια αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι, και στο ίδιο σκεύος χωρίς να το πλύνουμε ρίχνουμε τα λαχανικά που έχουμε κόψει πολύ λεπτές φέτες ή λουρίδες!
Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό.
Αφού βράσουν τα λαχανικά και δέσει το ζουμάκι μας, προσθέτουμε το λεμόνι!
Αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε!

Γράφει ο Executive Chef
Δημήτρης Τζιοβάρας