Τραγουδιστές που έλαμψαν πρώτα στη Θεσσαλονίκη

You are currently viewing Τραγουδιστές που έλαμψαν πρώτα στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη γεμάτη καλλιτέχνες. Πολλοί γνωστοί, στο ευρύ κοινό, τραγουδιστές έκαναν τα πρώτα τους βήματα στα μουσικά πλακάκια της πόλης μας και έλαμψαν με το άστρο τους στη μουσική βιομηχανία. Ας θυμηθούμε κάποιους από αυτούς, με αλφαβητική σειρά…


Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Καβάλα. Ξεκίνησε τα βήματά της στη μουσική όντας φοιτήτρια της Φιλοσοφικής στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί από εσάς ίσως τη θυμούνται να τραγουδάει στο Avantage, δίπλα στον Βασίλη Καρρά.

Μάκης Δημάκης

Ο Μάκης Δημάκης γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με το μπουζούκι ως μουσικός πριν φτάσει να κατακτήσει τις πίστες ως τραγουδιστής.

Νατάσα Θεοδωρίδου

Η Νατάσα ανήκει σε μία γενιά που η Θεσσαλονίκη έστειλε πολλά αστέρια της στην Αθήνα. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε δημοσιογραφία, αλλά την κέρδισε η αγάπη της για τη μουσική και το λαϊκό τραγούδι.

Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Καρράς δε γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη! Ήρθε στην πόλη μας σε ηλικία 10 ετών από την Καβάλα. Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν 16 χρόνων, οπότε κι έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας», στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η αρχή και έμελλε να γίνει για όλον τον κόσμο ¨Ο Άρχοντας της καψούρας¨

Νίκος Μακρόπουλος

Ο Νίκος Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Κάτω Τούμπα, κάπου εκεί κοντά στον Άγιο Φανούριο. Οι Θεσσαλονικείς τον πρωτοάκουσαν στον «Σκορπιό».

Σωκράτης Μάλαμας

Ο Σωκράτης Μάλαμας γεννήθηκε στη Συκιά Χαλκιδικής και έζησε το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών του χρόνων στη Γερμανία. Ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που τον πίστεψε και τον στήριξε στα μουσικά του βήματα ήταν ο Νίκος Παπάζογλου.

Μαρινέλλα

Η αγαπημένη μας Μαρινέλλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε μία οικογένεια που τα περισσότερα της μέλη τραγουδούσαν. Πολλοί Θεσσαλονικείς σίγουρα την θυμούνται στα πρώτα της βήματα στο κέντρο «Πανόραμα».

Πάνος Μουζουράκης

Ο Πάνος Μουζουράκης γεννήθηκε στη Ζυρίχη, αλλά από στην ηλικία των 8 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Από τα 19 του εμφανιζόταν ήδη σε πολλές μουσικές σκηνές και μπαρ της πόλης, που έχουν τη δική τους ιστορία, όπως «Παπαγάλος», «Café Americain». Ένα αστέρι είχε λάμψει από τότε.

Πάολα

Η Πάολα γεννήθηκε, από γονείς μουσικούς, στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Συκιά Χαλκιδικής. Τραγουδάει από την ηλικία των 14 χρόνων, αλλά οι περισσότεροι την έμαθα στα 19 της, στο κέντρο διασκέδασης «Μαμούνια», όπου τραγουδούσε, ακόμη και την περίοδο που ήταν έγκυος. Τότε, ο κόσμος είχε φτάσει στο σημείο να πιστεύει πως θα την πιάσουν οι πόνοι τοκετού πάνω στην πίστα!

Νίκος Παπάζογλου

Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αν προσπαθήσει κάποιος να θυμηθεί τον Παπάζογλου στα πρώτα του βήματα σίγουρα θα ανατρέξει στην περίοδο που τραγουδούσε στην κοσμική ταβέρνα «Ρέμβη».

Αντώνης Ρέμος

Ο Αντώνης Ρέμος γεννήθηκε στη Γερμανία και στην ηλικία των 10 χρόνων μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Η καριέρα του στο τραγούδι άρχισε από την ηλικία των 17 ετών, οπότε και τραγουδούσε σε μία κοσμική ταβέρνα της Θεσσαλονίκης. Η αναγνώριση όμως ήρθε για τον Αντώνη με τη συμμετοχή του στο 31ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Πασχάλης Τερζής

Ο Πασχάλης Τερζής γεννήθηκε και μεγάλωσε την Πυλαία Θεσσαλονίκης. Η καλλιτεχνική του πορεία άρχισε το 1974, τραγουδώντας σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και κυρίως της Ρόδου.