Το Λεξιλόγιο μιας Επιτυχημένης Διακόσμησης

You are currently viewing Το Λεξιλόγιο μιας Επιτυχημένης Διακόσμησης

Υπάρχουν σπίτια μεγάλα, μικρά, φωτεινά, ή λιγότερα φωτεινά, με κήπο, με μπαλκόνι ή χωρίς, με κατοικίδιο ή χωρίς κατοικίδιο.
Τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένα σπίτι ποικίλουν. Σίγουρα όμως υπάρχουν κάποια απλά μυστικά που μπορεί να ακολουθήσουμε έτσι ώστε η αρμονία και η χαλάρωση να είναι ο κύριος στόχος της διακόσμησης του χώρου μας!


1. Secret: Μίνιμαλ !!!

Σκεφτείτε το σπίτι σας σαν μια παλέτα (ένα πίνακα ζωγραφικής κενό) που σιγά-σιγά το γεμίζεται με πράγματα και αντικείμενα.
Το να πετύχεις χώρο ζεστό και φιλόξενο θέλει σκέψη και δουλειά.
Αντιθέτως, η διάθεση να τοποθετήσετε γρήγορα πολλά πράγματα, σίγουρα θα σας οδηγήσει σε πονοκέφαλο και θα μπείτε στη διαδικασία να απαλλαγείτε από όλα αυτά τα αντικείμενα. (χάσιμο χρόνου, χρήματος και καλής διάθεσης).

2. Secret: Χρώμα Λευκό!!!

Ένας διακοσμητής με την βοήθειά σας σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει στο τελικό αποτέλεσμα. Αν σκεφτείτε όμως ότι θέλετε να το ξεκινήσετε μόνοι σας, η συμβουλή μου είναι να επιλέξετε το λευκό χρώμα στους τοίχους των σπιτιών σας.
Το λευκό είναι ένα χρώμα που αναδεικνύει όλα τα έπιπλα ενός χώρου και αν στο μέλλον αποφασίσετε να βάψετε κάποιον τοίχο με χρώμα, το αποτέλεσμα είναι ευχάριστο και ξεκούραστο στο μάτι. Γιατί; Γιατί το λευκό πάει με όλα!!!

3 Secret: Ανακύκλωση – Μεταποίηση !!!

Μη φοβάστε να αποχωριστείτε αντικείμενα που δεν σας χρειάζονται. Χαρίστε τα… είναι ένας νέος τρόπος ανακύκλωσης!!!
Επίσης, εάν κάποιο αντικείμενο έχει περιθώριο να βελτιωθεί ψάξτε τρόπο στο ίντερνετ να το μεταποιήσετε ή απευθυνθείτε σε έναν ειδικό – τεχνίτη. Η εικόνα ενός σπιτιού «υπό μετακόμιση» γιατί αυτό κάνουν οι κούτες σας, σας κουράζει και δεν σας δίνει το περιθώριο να βελτιώσετε την αισθητική του σπιτιού σας.

4 Secret: Διακοσμητικά!!!

Πίνακες, αξεσουάρ, ριχτάρια, κουρτίνες, φωτιστικά…
Η μοναδική συμβουλή – μονόδρομος που θα χαρακτήριζα είναι:
«Μην επιλέγετε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά από ένα κατάστημα και όλα μαζί». Το μόνο που καταφέρνετε είναι να μοιάζει το σπίτι σας σαν μια έκθεση επίπλων χωρίς χαρακτήρα. Το σπίτι, θα πρέπει να εκφράζει την προσωπικότητά σας, τον χαρακτήρα σας και το γούστο σας!

5 Secret: Τακτοποίηση – καθαριότητα!!!

Όταν μιλάμε για διακόσμηση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι: αν το σπίτι δεν είναι τακτοποιημένο και δεν υπάρχουν καθαρές επιφάνειες, δεν αναδεικνύεται τίποτα σε αυτό!

«Υπάρχει ένα ρητό που λέει: η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά.» Σίγουρα η άλλη μισή είναι να αγαπάς τον χώρο σου και να ασχολείσαι μαζί του όσο μπορείς!!!