Τοπικό λίπος

You are currently viewing Τοπικό λίπος

Τα Figura Clinica λύνουν όλες τις απορίες σας σχετικά με το τοπικό πάχους και τις μεθόδους αντιμετώπισής του.

Το τοπικό πάχος απασχολεί τους περισσότερους από εμάς, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και το σωματότυπο.
Οι “προβληματικές” περιοχές, οι λεγόμενες “λιπαποθήκες”, συναντώνται ακόμα και σε άτομα που είναι ευχαριστημένα με το σώμα και την εμφάνισή τους. Το πόσο εύκολα χάνει ή κερδίζει βάρος κανείς εξαρτάται από το ποσοστό των λιποκυττάρων που υπάρχει στο σώμα του. Αυτά δημιουργούν λιπαποθήκες στα επίμαχα σημεία. Γι’ αυτό όταν αρχίζουμε να παχαίνουμε, τα σημεία αυτά είναι τα πρώτα που μεγαλώνουν επικίνδυνα, ενώ όταν αρχίζουμε να χάνουμε πόντους (πχ με εκγύμναση) είναι πρακτικά αδύνατο να χάσουμε λίπος μόνο τοπικά. Ακόμα κι αν επιλέξουμε ειδικές ασκήσεις που να γυμνάζουν συγκεκριμένες περιοχές του σώματος.

Προκειμένου, λοιπόν, να μη χαθεί η μυϊκή μάζα, όταν προσπαθεί κανείς να αποβάλλει το περιττό λίπος, καλό θα ήταν να βάλει στη ζωή του και μια σωστή διατροφή. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσει την κατάσταση να βγει τελείως “εκτός ελέγχου”. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, το περιττό λίπος μπορεί να σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για διάφορες παθήσεις, από υπέρταση και διαβήτη μέχρι εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

Τι ερωτήσεις μας κάνετε συχνά για το τοπικό πάχος;

Που οφείλεται το τοπικό πάχος;

Κατά κύριο λόγο, είναι θέμα γενετικής. Τα γονίδια – ο κληρονομικός παράγοντας δηλαδή – παίζει καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο στο σωματότυπο που έχει κανείς, αλλά και στο πόσο εύκολα αποθηκεύει τοπικά λίπος, ακόμα και σε ποια συγκεκριμένη περιοχή το αποθηκεύει.

Άλλοι παράγοντες είναι ο ολιγόωρος ύπνος και το στρες. Ο μεν πρώτος επιβραδύνει το μεταβολισμό, το δε άγχος εκκρίνει κορτιζόλη, η οποία ευθύνεται για την αύξηση λίπους στα λιποκύτταρα. Τέλος, ορμονικοί παράγοντες (πχ. γυναίκες που μπαίνουν στην κλιμακτήριο) ή άλλα προβλήματα υγείας σχετίζονται άμεσα με το τοπικό πάχος, ακόμα κι αν δεν υπήρχε σαφής προδιάθεση, ενώ στους άντρες, παραδείγματος χάριν, η αλλαγή στην τιμή της τεστοστερόνης ευθύνεται για την αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Μπορεί κάποιος με ιδανικά κιλά να αντιμετωπίζει “τοπικό πρόβλημα”;

Καλώς ή κακώς, το ιδανικό βάρος και το τοπικό πάχος δεν έχουν πάντα τον ίδιο παρανομαστή, που σημαίνει ότι μπορεί να είμαστε στα ιδανικά κιλά, αλλά να δυσκολευόμαστε να απαλλαγούμε από το λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές. Γενικά, η ρύθμιση βάρους είναι μια περίπλοκη υπόθεση, αλλά όχι αδύνατη.

Έτσι, παρατηρούμε ανθρώπους που ήταν ανέκαθεν λεπτοί να κερδίζουν ευκολότερα βάρος από μια συγκεκριμένη ηλικία και μετά ή ακόμα και το ανάποδο. Η αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, ωστόσο, όσο δύσκολη και να φαντάζει, είναι αποτελεσματική, αν ακολουθήσει κανείς την κατάλληλη μέθοδο αδυνατίσματος και, φυσικά, τις απαραίτητες συμβουλές πριν και μετά.

Πόσο βοηθάει μια ισορροπημένη διατροφή στην αντιμετώπιση του προβλήματος;

Η σωστή διατροφή είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητη προϋπόθεση για ένα όμορφο και υγιές σώμα, ακόμα κι αφού κάποιος έχει υποβληθεί σε ανάλογη θεραπεία για την εξάλειψη του τοπικού πάχους. Τα φρούτα και λαχανικά, η βρόμη και οι ξηροί καρποί επιταχύνουν το μεταβολισμό, όπως και οι τροφές πλούσιες σε ωμέγα -3. Οι πρωτεΐνες υποχρεώνουν το σώμα να καίει λίπος όλη μέρα. Το πράσινο τσάι, όχι μόνο καταπολεμά την κυτταρίτιδα, αλλά είναι ο πρωταθλητής των αντιοξειδοτικών, αφού είναι πλούσιο σε κατεχίνες. Ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας, ωστόσο, στη διατήρηση του ιδανικού βάρους δεν είναι άλλος από το νερό, εφόσον διασπάει το λίπος, απομακρύνει τις τοξίνες και διατηρεί το δέρμα σας υγιές κι ενυδατωμένο.

Η κρυολιπόλυση είναι μία θεραπεία σύμμαχος στην απώλεια του τοπικού πάχους! Μειώνει έως και 2,5 πόντους σε 1 μόνο εφαρμογή!

Πως μπορεί να καταπολεμηθεί το τοπικό πάχος;

Μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση κλείνουν το μάτι σε όποιον προσπαθεί να απαλλαγεί από το περιττό λίπος. Ωστόσο, η εν λόγω διαδικασία είναι, όπως είπαμε, τόσο περίπλοκη, που ενίοτε – ενώ έχουμε αρχίσει ήδη να χάνουμε κιλά – δεν έχουμε δει ακόμα διαφορά στην πάσχουσα περιοχή. Σε αυτήν την περίπτωση, ο “από μηχανής θεός” δεν είναι άλλος από τις θεραπείες σύσφιξης και τοπικού αδυνατίσματος.

Τα Figura Clinica εγγυώνται άμεσο αποτέλεσμα χωρίς το κόστος μιας χειρουργικής επέμβασης, ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σχεδόν αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ευτυχώς, ο τομέας της κοσμητικής ιατρικής έχει γνωρίσει τεράστια εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να εφευρίσκονται διαρκώς νέα μηχανήματα και αναίμακτες, μη επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, από τις οποίες οι κυριότερες είναι οι παρακάτω:

  1. Κρυολιπόλιση – Cryolipolisis: ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους λιπογλυπτικής, με επίσημη έγκριση από το FDA, που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος. Πρόκειται για μια μη επεμβατική, ανώδυνη μέθοδο αποβολής του περιττού λίπους από κοιλιά, γλουτούς, πλαϊνά, περιφέρεια μέσης και βραχίονες χωρίς περίοδο αποθεραπείας και χωρίς να προκαλεί βλάβη στους μυϊκούς ιστούς, τα νεύρα και τα οστά. Στην πραγματικότητα, εκμεταλλεύεται τη διαφορετική ευαισθησία των λιποκυττάρων στο κρύο σε σχέση με άλλα κύτταρα του σώματος. Η προβληματική περιοχή “ψύχεται” με τη βοήθεια ενός εξελιγμένου μηχανήματος, τα λιποκύτταρα καταστρέφονται κι έπειτα αποβάλλονται μέσω της λέμφου. Η κρυολιπόλυση συνιστάται για άτομα με φυσιολογικό βάρος και συσσωρευμένο λίπος, δεν απαιτεί μεγάλο αριθμό συνεδριών και οι ασθενείς βλέπουν διαφορά 2,5 περίπου πόντων από την πρώτη κιόλας φορά.
  2. Λιπορομποτική: ποιος είπε ότι η τεχνολογία θα άφηνε ανεπηρέαστο τον κλάδο της ιατρικής αισθητικής; Η πιο πρωτοποριακή μη επεμβατική μέθοδος που συνδυάζει λιποδιάλυση κι επιδερμική σύσφιξη ακούει στο όνομα Liporobot, που με τη βοήθεια εξελιγμένων, θερμικών, πολυεστιακών υπερήχων εξαφανίζει το τοπικό πάχος σε άντρες και γυναίκες. Μια ειδική κάμερα που βρίσκεται πάνω στο “ρομπότ” εστιάζει στην πάσχουσα περιοχή, την σκανάρει, ώστε μια θερμική ενέργεια να διαπεράσει τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, προκαλώντας την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης. Στη συνέχεια, η υπερσύγχρονη κεφαλή εκπέμπει υπερηχητική ενέργεια στα λιποκύτταρα, ώστε να τα διασπάσει, χωρίς να τραυματίσει τους περιβάλλοντες ιστούς. Μια θεραπεία αρκεί για να παρατηρηθεί αλλαγή στο σώμα, ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.
  3. Κρουστικός υπέρηχος ή αλλιώς shock wave treatment: θα σας σοκάρει – όχι με τα κρουστικά κύματα που εκπέμπει – αλλά με τα θεαματικά του αποτελέσματα. Είναι μία μέθοδος γνωστή ήδη στον τομέα της φυσικοθεραπείας για την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων, που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει και την Ιατρική Αισθητική, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Είναι μια αναίμακτη, μη επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί υπερήχους με πολύ μεγάλη ισχύ και χαμηλή συχνότητα, για να πετύχει τη λιποδιάλυση, να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα και να συμβάλει στη σύσφιξη της επιδερμικής χαλάρωσης. Πιο συγκεκριμένα, τα κρουστικά κύματα παράγουν ακουστικούς παλμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους κατευθύνονται στις προβληματικές περιοχές του σώματος και διασπούν το λίπος, μειώνοντας αισθητά τον όγκο των λιποκυττάρων. 
  4. Υπέρηχος κρυσταλλοθεραπείας: για όσους ψάχνουν την απάντηση στο.. παρελθόν και όχι στο μέλλον. Η κρυσταλλοθεραπεία από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς με εξαιρετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, το Cryocrystal αποτελείται από υπέρηχο με κρυστάλλους και ισομετρική παθητική γυμναστική. Ο υπέρηχος κρυστάλλου διεισδύει στο λιπώδη ιστό, προκαλώντας συρρίκνωση των λιποκυττάρων και αύξηση του μεταβολικού ρυθμού. Σε δεύτερο στάδιο, το σώμα μας αποβάλλει τις τοξίνες και τα άχρηστα συστατικά χάρη στη λεμφική αποσυμφόρηση κι έπειτα η παθητική άσκηση ενδυναμώνει το σώμα και αυξάνει τη μυϊκή μάζα του. Αποτέλεσμα; Άμεση μείωση από 3 έως 5 πόντους και μείωση του λίπους από 1% έως 4% σε μια εβδομάδα!

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση μετά από την απώλεια του τοπικού πάχους;

Η λιποδιάλυση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σύσφιξη, επειδή ενίοτε η δερματική χαλάρωση είναι αναπόφευκτη συνέπεια της απώλειας πόντων. Υπάρχει, ωστόσο, θεραπεία και για τη χαλάρωση, που ακούει στο όνομα ηλεκτροθεραπεία και έχει το ίδιο θεαματικά αποτελέσματα με αυτά του γυμναστηρίου, χωρίς να υπάρχει καταπόνηση των μυών, παρά μόνο άσκηση. Συγκεκριμένα, η παθητική γυμναστική είναι απόρροια της ιατρικής τεχνολογίας, στην οποία οφείλονται μηχανήματα που προκαλούν το σώμα και τους μύες να κάνουν τις ίδιες κινήσεις που θα έκαναν και στη συμβατική άσκηση. Σε γενικές γραμμές, η ηλεκτροθεραπεία δίνει άμεσα και ορατά αποτελέσματα στη γράμμωση, στη μυϊκή ενδυνάμωση και, φυσικά, στη χαλάρωση μετά το τοπικό πάχος.

Γνωρίστε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και τις καλύτερες προσφορές μας.

https://www.figuraclinica.com/product-category/body/