Τι είναι η Mentoria

You are currently viewing Τι είναι η Mentoria

Μία ομάδα ανθρώπων καταξιωμένων στον χώρο τους, με διαφορετικές επαγγελματικές και εκπαιδευτικές αφετηρίες που πιστεύει πως η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον είναι η εκπαίδευση. Μία εκπαίδευση βασισμένη σε μαθήματα ζωής που αναδεικνύει τα ταλέντα των νέων και οδηγεί στην Αυτογνωσία τους.
Η εμπειρία των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, είναι αναγκαίο να βρίσκεται στην καρδιά οποιουδήποτε παιδαγωγικού πλαισίου. Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι κρίσιμο για την ποιότητα της εμπειρίας που λαμβάνουν οι μαθητές και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη μάθηση τους. Η ακαδημαϊκή κατάρτηση, οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι πεποιθήσεις των παιδαγωγών παίζουν σημαντικό ρόλο στη μαθησιακή διαδικασία. Σε κάποιο σημείο της ζωής μας, οι περισσότεροι από εμάς θα συνάντησαν δασκάλους ή άτομα που μας έχουν εμπνεύσει.

Το όραμά μας

Το όραμα της Mentoria είναι, να δημιουργήσει συνθήκες έμπνευσης για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους ώστε να ανακαλύψουν τα έμφυτα χαρίσματά τους, να εκφραστούν δημιουργικά και να κατακτήσουν τον σκοπό της ζωής τους. Η εκπαίδευση είναι ζωή η ίδια.
Ξεκινώντας πάντα από τον εαυτό μας, ανακαλύπτοντάς τον και εστιάζοντας στην αυτοβελτίωσή του, μπορούμε να φέρουμε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Για να επιτευχθεί μία συλλογική αλλαγή στην κοινωνία, χρειάζεται πρωτίστως να πραγματοποιηθεί εξατομικευμένα.
Δημιουργούμε «ανοιχτές τάξεις» στις οποίες παρέχονται ‘μαθήματα ζωής’. Τα μαθήματα αυτά βασίζονται στις απόψεις σπουδαίων παιδαγωγών, σε σύγχρονες έρευνες στον τομέα της εκπαίδευσης και στις γνώσεις και τις εμπειρίες ανθρώπων που εμπνέουν με το παράδειγμά τους. Λαμβάνοντας υπόψη μας τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, παρέχουμε γνώσεις και εργαλεία που οδηγούν στην κατάκτηση της αυτογνωσίας και στην καλλιέργεια και ενίσχυση των ατομικών δεξιοτήτων του καθενός. Μέσα από τις προτάσεις, λύσεις και δράσεις μας, στοχεύουμε στο να προτρέψουμε τα παιδιά μας να πιστέψουν στα όνειρά τους και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να τα υλοποιήσουν.

Τι μας ενώνει

Η επιτυχία της ομάδας μας πηγάζει από τα ταλέντα, τις δεξιότητες και την αφοσίωση των ανθρώπων της. Πορευόμαστε με κοινό στόχο και όνειρα, σεβόμαστε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλον ως άτομα και γνωρίζουμε ότι μόνο μαζί ενωμένοι, μέσα από το συλλογικό μας έργο και τη συνεργασία μας, μπορούμε να αναπτύξουμε το μέγιστο δυναμικό μας. Οι συνθήκες και οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μπορεί να ποικίλλουν, οι θεμελιώδεις αξίες μας ωστόσο παραμένουν σταθερές στη βάση τους, μας ενώνουν, μας καθοδηγούν και μας ενδυναμώνουν όλους μας. Καθορίζουν το ποιοι είμαστε, τι αντιπροσωπεύουμε και πώς διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας μεμονωμένα και συλλογικά.
Σε ένα σύνθετο, δυναμικό περιβάλλον που ασχολείται με τον τομέα της εκπαίδευσης, αντιμετωπίζουμε μοναδικές προκλήσεις και πιέσεις. Ωστόσο, οι αξίες μας εξασφαλίζουν τη σαφήνεια και τη συνέπεια μεταξύ μας και μας ενώνουν ακόμα περισσότερο. Έτσι, η επιτυχία και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και απόδοσης που προσδοκεί η κοινωνία είναι μονόδρομος για την ομάδα μας. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων διαφορετικών μεταξύ τους, αλλά μας ενώνει ένας κοινός σκοπός και οι κοινές μας αξίες.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις μέλος της Mentoria;