Τατουάζ Φρυδιών: η Χριστίνα Καρτάλη, Eyebrow Tattoo Εxpert, Απαντά (Όοολες τις) Ερωτήσεις Μας!

Τατουάζ Φρυδιών: η Χριστίνα Καρτάλη, Eyebrow Tattoo Εxpert, Απαντά (Όοολες τις) Ερωτήσεις Μας!

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί αισθητικός, μακιγιέζ ή γενικότερα επαγγελματίας ομορφιάς στην παρέα και να μην πιαστούμε να μιλάμε γι” αυτό! Λίγο επειδή είναι θέμα Άνοιξης και επειδή είμαστε (και) τέτοια κορίτσια, πιαστήκαμε να μιλάμε για… τρίχες- ένα παντοτινά και αιώνια hot θέμα ανάμεσα στις γυναίκες που βρίσκονται πάντα σε έναν αγώνα να ξεφορτωθούν την περιττή τρίχα και να συμπληρώσουν την ανύπαρκτη. Εκεί που συζητούσαμε και το γενικεύαμε ακούστηκε η ατάκα «τατουάζ φρυδιών» και αυτό ήταν. Αφού κατέθεσε η καθεμιά μας ιστορίες πόνου και οδύνης… φρυδιών- πόσες φορές φύγαμε από την αισθητικό τσουρομαδημένες, πότε μας χάλασαν την καμπύλη, πότε μας ξεπάτωσαν την ουρά του φρυδιού και άλλα ανάλογα- βάλαμε την αγαπημένη μας αισθητικό Χριστίνα Καρτάλη στη μέση, τη βομβαρδίσαμε με ερωτήσεις και σας παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα της έρευνάς μας, ελπίζοντας ότι όταν διαβάσετε το παρακάτω δε θα σας μείνει ούτε μια ερώτηση αναπάντητη!


Χριστίνα Καρτάλη- Eyebrow Tattoo Expert

Χριστίνα, ας ξεκινήσουμε από αυτό που πονάει πιο πολύ- που δεν είναι η βελόνα, αλλά η τιμή. Γιατί το κόστος του τατουάζ φρυδιών είναι τόσο υψηλό;

Καταρχάς, πρέπει να κάνουμε μια προσεκτική έρευνα γιατί οι τιμές ποικίλλουν εξαιρετικά. Μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι μια αισθητικός ζητά διπλάσια χρήματα από μια άλλη χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω. Σίγουρα, ωστόσο, είναι μια διαδικασία που κοστίζει μιας και ο εξοπλισμός είναι πάρα πολύ ακριβός, τα μελάνια που χρησιμοποιούνται μελετημένα ειδικά για το πρόσωπο και υποαλλεργικά και το αποτέλεσμα κρατάει χρόνια.

Τι εννοούμε όταν λέμε «μόνιμο» και ποια η διαφορά με το «ημιμόνιμο»;

Οι όροι είναι σχετικοί. Στην πραγματικότητα, το μόνιμο είναι το πιο ανθεκτικό στο χρόνο και χρησιμοποιείται βελόνα. Περιμένουμε ότι θα διαρκέσει τέσσερα περίπου χρόνια και δε θα χρειαστεί ανανέωση. Κοστίζει περισσότερο και δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το ημιμόνιμο τατουάζ δίνει ένα αποτέλεσμα που έχει διάρκεια ένα με δύο χρόνια, γίνεται με λεπίδα και, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος και συνήθως χρειάζεται κάποιες συνεδρίες συντήρησης για να ανανεωθεί. Εναλλακτικά το αφήνουμε να σβήσει εντελώς.

Τι είναι η μέθοδος «τρίχα-τρίχα»;

Η μέθοδος «τρίχα- τρίχα» κάνει χρήση σύγχρονων τεχνικών, όπως το «microblading», κατά τις οποίες ζωγραφίζονται λεπτές τριχούλες μια-μία. Δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις παθήσεων κατά τις οποίες έχει πέσει το σύνολο του τριχωτό (όπως η αλωπεκίαση) μιας και η αποτύπωση είναι πιο φυσική.

Προτείνεις κάποιο από τα δύο ή αγαπάς περισσότερο μια από τις δύο τεχνικές;

Εμένα η δουλειά μου είναι να μπορώ να χειριστώ άψογα και τις δύο τεχνικές κι από κει και πέρα προτείνω αυτό που θα βολέψει την κάθε γυναίκα, ανάλογα με τις υποχρεώσεις της, τα οικονομικά της και τις συνολικές απαιτήσεις της ζωής της.

Τι ζητάνε οι περισσότερες γυναίκες;

Η αλήθεια είναι ότι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά, πολλές γυναίκες προτιμούν να δώσουν εφάπαξ ένα πόσο και να έχουν ένα αποτέλεσμα που θα διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται και δε θα χρειάζεται καθόλου συντήρηση.

Αν αλλάξεις χρώμα μαλλί τι γίνεται;

Στο τατουάζ φρυδιών ακολουθούμε τα φυσικά μας χρώματα και όχι τη μόδα και τις τάσεις που κατά περίπτωση υιοθετούμε για να έχουμε ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα. Γενικά, το σωστό είναι να μπαίνει ένα τόνο πιο σκούρο με στο χρώμα που είναι το φυσικό μας. Υπάρχει βέβαια περίπτωση η πελάτισσα να βάφει χρόνια τα μαλλιά της σε μια συγκεκριμένη απόχρωση, π.χ. ξανθό, οπότε βάφουμε το φρύδι και επιλέγουμε ανάλογο χρώμα μελάνης.

Κάθε πότε χρειάζεται ανανέωση το τατουάζ μας;

Στο τατουάζ φρυδιών δεν υπάρχει τίποτα απόλυτο. Πολλά εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματος, την ηλικία, τον τρόπο ζωής, την κατάσταση υγείας και άλλους πολλούς παράγοντες που συζητάμε πάντα με την πελάτισσα πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε λύση. Ένας μέσος όρος πάντως είναι ένας με ενάμιση χρόνο. Εδώ, βέβαια, οφείλω να πω ότι επειδή ζούμε στην Ελλάδα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ο μεγαλύτερος ζημιογόνος παράγοντας είναι ο ήλιος, τον οποίο αντιμετωπίζουμε με σκιά και αντηλιακές κρέμες.

Παίζει ρόλο η ηλικία;

Από τη στιγμή που παίζει ρόλο η κατάσταση του δέρματος, σίγουρα η ηλικία είναι ένας σχετικός παράγοντας αλλά όχι απόλυτος. Μια γυναίκα μπορεί να διατηρεί μέχρι προχωρημένη ηλικία ένα δέρμα σφριγηλό και τονωμένο ενώ μία νεότερη γυναίκα να έχει μεγαλύτερη χαλάρωση για παράδειγμα. Η κάθε γυναίκα έχει χαρακτηριστικά που πρέπει να συνυπολογίσουμε για να δημιουργήσουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία να κάνεις tatoo;

Δεν υπάρχει ιδανική ηλικία, αλλά- εκτός από παθολογικές περιπτώσεις- αποφεύγουμε την εφηβεία λόγω των ορμονικών ανακατατάξεων που την χαρακτηρίζουν.

Υπάρχει μόδα στο τατουάζ φρυδιών;

Ενώ υπάρχει μόδα για τα φρύδια γενικά, στο τατουάζ φρυδιών δεν υπάρχει αλλά ακόμη κι αν υπήρχε δε θα την ακολουθούσαμε! Ο οδηγός μας, στο τατού φρυδιών, είναι η μορφολογία του προσώπου της κάθε γυναίκας και τα φυσικά της χρώματα.

Ποια είναι η διαδικασία;

Όπως όλα, έτσι κι η διαδικασία εξαρτάται από την πελάτισσα. Αν είναι σίγουρη για το τι θέλει να κάνει, έχει κάνει την έρευνά της, η διαδικασία πάει πιο γρήγορα. Αν η πελάτισσα χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί μπορεί να χρειαστούμε περισσότερα ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση, στο πρώτο ραντεβού παίρνουμε ένα εκτενές ιατρικό ιστορικό. Παθήσεις όπως αυτές του θυρεοειδούς μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες. Στη συνέχεια, ενημερώνουμε την ενδιαφερόμενη για την πορεία της διαδικασίας και μετράμε με βάση τη μορφολογία του προσώπου τη σωστή θέση και το τέλειο σχήμα των φρυδιών. Στο πρώτο ραντεβού σχεδιάζουμε με μολυβάκι τα φρύδια. Αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο βήμα γιατί συχνά οι γυναίκες χρειαζόμαστε να εξοικειωθούμε με την εικόνα μας πριν αποφασίσουμε να τη μονιμοποιήσουμε.

Έπειτα, ξεκινάει η διαδικασία. Ένα ζήτημα που μπορεί να ξεχάσουμε να παρατηρήσουμε εντελώς, αλλά οφείλουμε να προσέξουμε είναι η υγιεινή. Όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται πάντα με αποστειρωμένα εργαλεία. Επίσης, οι βελόνες που χρησιμοποιούνται οφείλουν να είναι μιας χρήσεως και να ανοίγονται μπροστά στην πελάτισσα, στην οποία και παραδίδονται μετά τη λήξη. Η πελάτισσα μπορεί να κρατήσει τη βελόνα της και να τη φέρει σε περίπτωση που θέλει να ανανεώσει το σχέδιό της. Αφού ενημερώσουμε για όλα τα παραπάνω, καθαρίζουμε την περιοχή με αντισηπτικό και ξεκινάμε το «χτύπημα».

Πονάει;

Η αίσθηση του πόνου δεν είναι η ίδια σε κάθε γυναίκα. Οι περισσότερες νιώθουμε τσιμπηματάκια που συνηθίζονται πολύ γρήγορα και δε δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Ο πόνος είναι υποφερτός και ίσως νιώσουν μια μικρή ενόχληση .Χρησιμοποιούμε πλέον νέα προϊόντα τα οποία μπαίνουν πριν την διαδικασία αλλά και κατά την διάρκεια της διάνοιξης.

Μπορούμε να βάλουμε αναισθητική κρέμα ;

Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αναισθητική τοπική κρέμα, με δραστικό συστατικό τη λιδοκαϊνη. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να την εφαρμόσουμε δύο ώρες πριν.

Πότε ολοκληρώνεται η επούλωση;

Στις δύο-τρεις πρώτες μέρες θα αντιληφθούμε τη δημιουργία σκλήρυνσης στην περιοχή (κρούστα), η οποία σταδιακά και ανενόχλητη θα υποχωρήσει, αφήνοντας θεατό το τελικό αποτέλεσμα σε δέκα περίπου μέρες.

Τι χρειάζεται να προσέξουμε την επόμενη εβδομάδα από την ημέρα του τατουάζ;

Για μια εβδομάδα, κάθε πρωί και βράδυ πρωταρχικό μας μέλημα είναι να μείνει η περιοχή ενυδατωμένη. Επομένως, βάζουμε πρωί-βράδυ κρέμα τύπου bepanthol, δεν αφήνουμε να ξεραθεί, δε βρέχουμε και σε καμία περίπτωση δεν το ξύνουμε.

Το αποτέλεσμα με το οποίο θα φύγουμε είναι και το τελικό;

Όχι, σε καμία περίπτωση! Για τις επόμενες δέκα- δεκαπέντε μέρες το περίσσιο χρώμα απορρίπτεται σταδιακά, και αφήνει ένα πιο αχνό και εντελώς φυσικό αποτέλεσμα.

Έτυχε να μαζέψει πύον η περιοχή ή να προκύψει κάποιο πρόβλημα;

Όχι, ποτέ.

Αντηλιακό βάζουμε στην περιοχή;

Ναι, απαραιτήτως! Ο ήλιος είναι μεγάλη απόλαυση αλλά και μεγάλη ζημιά για την επιδερμίδα μας και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να προφυλάξουμε και να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα που δημιουργήσαμε.

Τι χρώματα χρησιμοποιούνται;

Όλα τα υλικά που εφαρμόζονται είναι υποαλλεργικά, χωρίς καθόλου μέταλλα, μελετημένα και σχεδιασμένα ειδικά για το πρόσωπο. Σε αντίθεση με τα τατουάζ σώματος, το χρώμα που χρησιμοποιείται στα φρύδια δουλεύεται πιο επιφανειακά και δεν περνάει στο υποδόριο. Γι” αυτό άλλωστε ο ερεθισμός που προκύπτει είναι τόσο μικρής κλίμακας: σα να βγάζεις τα φρύδια σου.

Σου πρότεινα να δούμε μαζί φωτογραφίες με φρύδια πριν «χτυπηθούν» και μετά και γέλασες! Γιατί;

Είναι αστείο ότι τόσο συχνά βλέπουμε στο ίντερνετ φωτογραφίες που ενώ υποτίθεται ότι δείχνουν το «μετά», απλά δείχνουν φρύδια βαμμένα με μολυβάκι. Άλλες πάλι φορές το φρύδι έχει υποστεί ρετουσάρισμα- εγώ δε συμφωνώ με όλα αυτά τα «κόλπα», Η μια γυναίκα μπορεί να διαλέξει κάτι που να εκφράζει την ίδια αλλά όχι τη διπλανή της. Επίσης, καμία φορά το πραγματικό αποτέλεσμα είναι τέλειο, αλλά η φωτογραφία το αδικεί.

Μιλώντας για ζωντανά αποτελέσματα, τα δικά σου φρύδια πώς είναι τόσο τέλεια;

(γελάει) Μόνιμο τατουάζ!

Χριστίνα, μια τελευταία ερώτηση: πού σε βρίσκουμε;

Είμαι στη Θεσσαλονίκη, με πολλές και καλές συνεργασίες! Ειδικά τώρα που έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το καλοκαίρι , το πιο σίγουρο είναι το κινητό μου τηλέφωνο!

Με καλείτε στο 69 89 634 507 ή στη σελίδα μου στο
Facebook @Christina Kartali Τατουάζ Φρυδιών

Instagram: @christinakartali