Ταρτάρ καραβίδας

You are currently viewing Ταρτάρ καραβίδας

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 τεμ. Καραβίδες φρέσκες
  • 1 τεμ. lime
  • Μισό Τσιλι γλυκό ψιλοκομμένο
  • Ανθό αλατιού, πιπερι λευκο
  • 6-7 φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • Λίγο τζίντζερ
  • 1 πορτοκάλι
  • Πανσεδάκια ή φύτρες στο τέλος για το στήσιμο

ΕΚΤEΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις καραβίδες και αφήνουνε μόνο την ψύχα. Αφαιρούμε το έντερο.
Τις κόβουμε μικρό ζαράκι & τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος προσθέτοντας,το δέρμα από το lime και το χυμό του,τον ανθό αλατιού,το τζίντζερ,το τσίλι,τον κόλιανδρο και στο τέλος το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 2’ λεπτά να ψηθεί.
Τοποθετουμε στο πιάτο και προσθέτουμε λίγο ελαιολαδο, λίγο χυμό από το πορτοκάλι(αν θέλουμε και λίγα φιλετάκια από το πορτοκάλι).
Για το στόλισμα λουλουδάκια και κάποιο λάδι βασιλικού ή μαϊντανού (εάν έχουμε).

Γράφει ο Executive Chef
Δημήτρης Τζιοβάρας