ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
• Mοσχαρίσια Picanha 400-450 γρ (Ζητήστε την συγκεκριμένη κοπή από τον χασάπη σας)
• 2 γλυκοπατάτες πολύ καλά πλυμένες (Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περουβιανές πατάτες)
• 60 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
• αλάτι
• πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε λεπτές φέτες την γλυκοπατάτα και την ψήνουμε στον φούρνο 1 ώρα στους 180ο C μέσα σε λαδόκολλα μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο αλάτι και κλωνάρια φρέσκο θυμάρι. Αφού ψηθούν τις περνάμε από μπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο, δοκιμάζουμε σε αλάτι πιπέρι και τις διατηρούμε ζεστές μέχρι το σερβίρισμα.
Ψήνουμε το μοσχάρι στο grill σύμφωνα με την επιθυμία μας. Κόβουμε την Picanha σε ταλιάτα (λεπτές φέτες) και τις τοποθετούμε στο πιάτο. Σερβίρουμε με τον πουρέ γλυκοπατάτας.
TIPS:
Για τέλειο αποτέλεσμα ακολουθούμε τις εξής εσωτερικές θερμοκρασίες.
Rare 54οC, Medium Rare 56οC, Medium 61 οC – 63οC, Medium Well 65οC-67οC, Well done 71οC+. Τις θερμοκρασίες μπορούμε να τις μετρήσουμε με ένα θερμόμετρο ψησίματος φαγητού. Πωλείται σε όλα τα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας.
Created by Executive Chef Tzinopoulos Euripides