Σαρδέλες, Μαραθόριζα & Ντομάτα

You are currently viewing Σαρδέλες, Μαραθόριζα & Ντομάτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ Σαρδελες
  • 1 Ντομάτα
  • 2 σκελίδες σκορδο
  • Αλάτι / Πιπέρι
  • Μισό Ματσακι μαϊντανό
  • 1 Λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΑΡΑΘΟΥ

  • 2 βολβοί μάραθου κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml Γάλα Πλήρες

ΕΚΤEΛΕΣΗ:

Για τον πουρέ μάραθου, τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και τον μάραθο στο τηγάνι και ιδρώστε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε σε απαλό βράσιμο και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο μάραθος.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σουρώστε το υγρό και κρατήστε το. Τοποθετήστε το μάραθο σε ένα μπλέντερ με αρκετό μαγειρικό υγρό για να καλυφθεί και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περάστε από ένα λεπτό κόσκινο, προσθέστε περισσότερο υγρό για να βεβαιωθείτε ότι ο έτοιμος πουρές είναι λείος και σταθερός.

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, βγάζουμε το κόκκαλο της ανοίγουμε φιλέτο.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι και δύο σκελίδες σκόρδο.
Στρώνουμε τις σαρδέλες, αλατοπιπερονουμε, λίγο ελαιολαδο & βάζουμε διάσπαρτα τα κομμάτια τις ντομάτες που έχουμε αλατοπιπερωσει.
Ψήνουμε στο φούρνο για έξι με 10 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις βγούνε να πάνε ψιλοκομμένο μαϊντανό δέρμα από ένα λεμόνι και το χυμό του λεμονιού. Στη συνέχεια στο πιάτο σερβίρω με τον πουρέ, και πάνω όμορφα τοποθετούμε τις σαρδέλες, και τα τέταρτα τις ντομάτας.

Γράφει ο Executive Chef
Δημήτρης Τζιοβάρας