ΥΛΙΚΑ
- διάφορες σαλάτες του κήπου (μαρούλια, λόλα, σπανάκι, ρόκα)
- 6 γαρίδες καθαρισμένες (μόνο το σώμα)
- 15 γρ. τρίχρωμη κινόα
- 20 φύλλα από φρέσκο δυόσμο
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 10 ρόγες από σταφύλι στη μέση κομμένες (προσοχή στα κουκούτσια )
- 50 γρ. ανανάς (σε ζαράκι κομμένος)
- 1 μοσχολέμονο ή λεμόνι (ξύσμα & χυμό)
- 5 γρ. μουστάρδα (απαλή)
- 1 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Sauce αβοκάντο
Σε μπλέντερ βάζουμε το αβοκάντο, μουστάρδα, ελαιόλαδο, χυμό μοσχολέμονο, αλάτι, πιπέρι, και νερό λίγο λίγο, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει sauce.
Θα πρέπει να πετύχουμε μια ωραία υφή και διορθώνουμε στο αλάτι και στο μοσχολέμονο.
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τις σαλάτες μας.
Τις γαρίδες τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατι, πιπέρι, ξύσμα μοσχολέμονο και τις σοτάρουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 1/2 λεπτά από την κάθε μεριά. Τις κρατάμε στην άκρη.
Έχουμε τα φρούτα μας κομμένα.
Σε 500 ml νέρο με λίγο αλάτι και λίγο χυμό μοσχολέμονο, βράζουμε την κινόα και την στραγγίζουμε να κρυώσει.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
Σε μια μεγάλη μπασίνα η βαθύ μπολ, βάζουμε όλα τα σαλατικά και προσθέτουμε τον δυόσμο, τα φρούτα, την κινόα, και την sauce.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες.
Καλή επιτυχία
Συνταγή από τον Chef Δημήτρης Κοτσιβός