Σαλάτα από παντζάρια με φουντούκια και κατσικίσιο τυρί σε κρέμα

Σαλάτα από παντζάρια με φουντούκια και κατσικίσιο τυρί σε κρέμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ

• 30 γρ. φουντούκι σπασμένο
• 60 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα Cabridoux
• 300 γρ. παντζάρι καθαρισμένο
• 20 ml μηλόξιδο
• 40 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα με νερό και μια πρέζα αλάτι, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε το παντζάρι για 30 λεπτά. Μόλις κρυώσει το παντζάρι το κόβουμε. Καβουρδίζουμε το φουντούκι σε καυτό στεγνό τηγάνι για 2 έως 3 λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε παντζάρι κομμένο, ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα, ρίχνουμε το φουντούκι και προσθέτουμε επάνω την κρέμα από το κατσικίσιο τυρί.

Created by Executive Chef Tzinopoulos Euripides