ΥΛΙΚΑ:
- Για το pull pork (χοιρινό) φρικασέ
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 τεμάχια μαρούλια χοντροκομμένα
- 2 κ.σ. κάρι
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 3 κ.σ. μουστάρδα
Για το αυγολέμονο:
- Χυμό από 5 λεμόνια
- 4 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε και τα κομμάτια του χοιρινού ώστε να τσιγαριστούν και αυτά. Έπειτα γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι πάνω από τη μέση ώστε να βράσει το κρέας μας. Μόλις βράσει και μαλακώσει το κρέας κι ενώ έχει ακόμη νεράκι μέσα, ρίχνουμε τα μυρωδικά μας, τον άνηθο, το κάρι, τα μαρούλια, τη δάφνη και τη μουστάρδα ώστε να πάρουν και αυτά μία βράση.
Για το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και ρίχνουμε τον χυμό μαζί με το πιπέρι και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά 4 μεγάλες κουτάλες από τον ζωμό που έχει δημιουργηθεί, με το βράσιμο του κρέατος μέσα στο μείγμα των αυγών συνεχίζοντας το γρήγορο χτύπημα για να μην μας κόψουν τα αυγά.
Όταν πλέον το κρέας μας έχει βράσει καλά και έχει αρχίσει να μαδάει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά το φαγητό μέσα στην κατσαρόλα ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Γέμισμα: Γεμίζουμε τα ψωμάκια μας τοποθετώντας κατά μήκος το μαδημένο χοιρινό μας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει από τα μυρωδικά μας.

Γράφει η υποψήφια του Master Chef
Πόπη Bezande
