Προτάσεις φωτισμού για κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας

You are currently viewing Προτάσεις φωτισμού για κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας

Δεν ξεχνάμε να ζητήσουμε βοήθεια για την επιλογή λαμπτήρων από τους ειδικούς, οι οποίοι θα μας προτείνουν τους κατάλληλους για κάθε περίσταση.


Καθιστικό.

Στο καθιστικό περνάμε τον περισσότερο μας χρόνο, υποδεχόμαστε συγγενείς, συναδέλφους, φίλους. Βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού συνήθως καταλαμβάνει τα πιο πολλά τετραγωνικά μέτρα του χώρου μας. Φωτιστικά οροφής από γυαλί, σίδηρο ή τσιμέντο, αποτελούν ιδανικές επιλογές για να φωτίσουν με το καλύτερο τρόπο τις προσωπικότητες μας. Οι πλαφονιέρες και τα χωνευτά φωτιστικά αφήνουν τον χώρο να αναπνεύσει και συνιστώνται σε χαμηλοτάβανες κατασκευές κτιρίων. Επιδαπέδια φωτιστικά τοποθετημένα σε γωνίες και πάνω από πολυθρόνες προσδίδουν τύπο και λειτουργικότητα.

Τραπεζαρία.

Τι πιο εντυπωσιακό από ένα κρεμαστό φωτιστικό στην τραπεζαρία μας! Προσφέρει ταυτότητα στον χώρο, αλλά και άπλετο φως στις νοστιμιές που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας ή σε αυτές που μας παραδίδει η μαμά και τα ταχυφαγεία! Στο εμπόριο θα βρούμε μεγάλη ποικιλία σε υλικά και χρώματα και εύκολα θα διαλέξουμε το κατάλληλο για εμάς. Τολμάμε πολύχρωμα, ογκώδη και με ιδιαίτερο ύφος σχέδια.

Κουζίνα.

Ένας από τους χώρους που έχει την μεγαλύτερη ανάγκη σε ένταση φωτός, για τις καθημερινές εργασίες μέσα σε αυτήν. Μια καλή λύση, είναι το φωτιστικό με αυξομείωση ύψους αλλά και η τοποθέτηση spots σε σημεία όπως η κάβα και πάνω από τον νεροχύτη, για εξοικονόμηση ενέργειας και ευκολία στις ολιγόλεπτες μας εξορμήσεις, όπως η μεταμεσονύκτια λήψη νερού.

Υπνοδωμάτιο.

Ένα καλώδιο, ένα ντουί και ένα καπέλο φωτιστικού της αρεσκείας μας, μπορούν να συνθέσουν τον τρόπο που θα διακοσμήσουμε το δωμάτιο αυτό, με μεγάλη ευκολία και λίγα χρήματα. Για τους λάτρεις του εργοστασιακού στυλ ακόμα και τα δύο πρώτα στοιχεία αρκούν. Εφόσον διαθέτουμε κομοδίνο, συρταριέρα ή κάποιο έπιπλο στο πλάι του κρεβατιού τοποθετούμε επιτραπέζιο φωτιστικό, το οποίο θα μας συνοδέψει στο διάβασμα ή στα άυπνά μας βράδια.

Μπάνιο.

Φωτιστικά τοίχου και καθρέπτες με λαμπτήρες, μας φωτίζουν στον καλλωπισμό μας και τα υψηλά watt δεν μας αφήνουν να μας ξεφύγει τίποτα. Οι απλίκες θα δώσουν ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο τόνο στον χώρο και στην ψυχολογία μας.


της Δήμητρας Μπαλιόγλου