Παγωμένη Κρέμα Σαμπαγιόν με Φράουλες

σαμπαγιόν

Για τις Μαριναρισμένες Φράουλες

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. λευκό βαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον δυόσμο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να μαριναριστούν. Ανακατεύουμε με τον δυόσμο.

Για την Σαμπαγιόν

ΥΛΙΚΑ

  • 160 γρ. κρόκος αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. λευκό γλυκό κρασί (τύπου Σάμος muscat blanc)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπασίνα βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί. Τοποθετούμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, πρέπει να φτάσει τους 82 C και ν’ αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αποσύρουμε το μπολ με την κρέμα από τη φωτιά, και την αφήνουμε να κρυώσει.
Γαρνίρουμε την κρέμα με τις μαριναρισμένες φράουλες, άχνη και βρώσιμα άνθη.

Συνταγή του Chef Ευριπίδης Τζινόπουλος