Ο Καλός ο Ύπνος …είναι ο Ξεκούραστος Ύπνος!!!

You are currently viewing Ο Καλός ο Ύπνος …είναι ο Ξεκούραστος Ύπνος!!!

Η επιλογή στρώματος είμαι η πιο σημαντική αγορά που θα προσφέρεται στον εαυτό σας. Και αυτό γιατί τα αποτελέσματά της άμεσα, τόσο στην σωματική και άλλο τόσο στην ψυχική μας υγεία.
Το ανθρώπινο σώμα ξεκουράζεται όταν εκμηδενίζονται οι μυικές συσπάσεις του και αυτό επιτυγχάνεται όταν το στρώμα προσαρμόζεται πάνω σχήμα του σώματος και όχι το αντίθετο.
Για όλους αυτούς του λόγους μην ξεχνάτε,ότι η επιλογή του στρώματος είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και συνεπώς θα πρέπει να το δοκιμάσετε πριν το επιλέξετε..(sleep test)


Ποιο είναι το κατάλληλο στρώμα;

Ας εξετάσουμε την κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

Στρώματα ορθοπεδικά

Τα ορθοπεδικά είναι τα σκληρά στρώματα και αποτελούνται κυρίως από συνδεδεμένα μεταξύ τους ελατήρια ή ενισχυμένα αφρώδη τα οποία υποστηρίζουν την σπονδυλική στήλη.
Συνιστούνται από ορθοπεδικούς γιατρούς σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσης και επίσης σε όσους έχουν αυξημένο σωματικό βάρος.

Στρώματα ανατομικά

Τα ανατομικά είναι τα μαλακά στρώματα, τα οποία δε βουλιάζουν αλλά παίρνουν την μορφή του σώματός μας. Συνιστούνται για ανθρώπους που κοιμούνται λίγες ώρες την ημέρα και θέλουν πραγματικά να ξεκουράζονται. Οι καρδιολόγοι γιατροί επίσης προτείνουν την χρήση του ανατομικού στρώματος στα άτομα με καρδιακά προβλήματα επειδή κατά την διάρκεια του ύπνου σε αυτά τα στρώματα, δεν δημιουργούνται πιέσεις και έτσι η καρδιά λειτουργεί πιο άνετα και ξεκούραστα.

Στρώματα ελαστικά

Τα ελαστικά είναι ο συνδυασμός των υλικών ενός ανατομικού και ορθοπεδικού στρώματος. Θεωρείται το ιδανικό στρώμα, διότι προσφέρει στήριξη και ομοιόμορφη κατανομή του βάρους του σώματος ώστε η σπονδυλική στήλη να είναι ευθυγραμμισμένη σε απόλυτα άνετη θέση.

EXTRA TIPS:
Μην αγοράζεται στρώμα αν είστε πολύ κουρασμένοι, γιατί κάθε στρώμα θα σας φαίνεται τέλειο!!!