Η αγάπη για την μαγειρική ξεκίνησε πριν 10 χρόνια,
Είμαι από την Καλαμάτα και μου αρέσει να χρησιμοποιώ προϊόντα του τόπου μου αλλά και φυσικά της Ελλάδος γενικώς.
Είμαι λάτρης της Ελληνικής κουζίνας στην μαγειρική μου όταν είναι να δοκιμάζει ο κόσμος αλλά οταν είναι να δοκιμάσω και εγώ.
Φέτος θα βρίσκομαι σεφ στο εστιατόριο Ελιές στη Καρδαμύλη βραβευμένο και με 1 αστέρι FNL.
Τσουχτή Μακαρονάδα με τηγανιτό αυγό
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ τραχανά ξινό
- Ελαιόλαδο
- Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμενο
- 500 γρ Ζωμό λαχανικών
- 100 γρ λιαστή τομάτα κομμένες
- Φρέσκο θυμάρι
- 20 γρ βούτυρο
- 60 γρ γραβιέρα
- Ξύσμα απο μισό λεμόνι
- Μυρώνια
- Φέτα σε κύβους
- 10 γρ φιστίκι Αιγίνης σπασμένο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σωτάρεις το κρεμμύδι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά μεχρι να γίνει διαφανές
Προσθέτεις τον τραχανά και τον σωτάρεις για λίγα δευτερόλεπτα , και σβήνεις με ζωμό λαχανικών.
Εκεί προσθέτεις και τις λιαστές τομάτες
Προσθέτεις σταδιακα τον ζωμό μεχρι να ετοιμαστεί ο τραχανάς.
Όταν βράσει, και έχει πιει τα περισσότερα υγρά , αφαιρείς το τηγάνι και προσθέτεις, το βούτυρο, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ξύσμα λεμόνι και ανακατεύεις να δέσει.
Σέρβιρε στο πιάτο και πρόσθεσε από πάνω μερικά μυρώνια, κύβους φέτας και φιστίκι Αιγίνης.
Τσουχτή Μακαρονάδα με τηγανιτό αυγό
ΥΛΙΚΑ:
- Ταλιατέλες με κουρκουμά και κάρδαμο
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ξερή μυζήθρα
- 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας όσο αναγράφεται στη συσκευασία
Τα σουρώνουμε και σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αφήνουμε λίγο να κάψει και ρίχνουμε την ξερή μυζήθρα τριμμένη να πάρει χρώμα , και τότε προσθέτουμε και τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ένα αυγό , και τελειώνοντας ρίχνουμε λίγη μυζήθρα ξανά να πάρει χρώμα
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες και το αυγό από πάνω, λίγη μυζήθρα ξανά.
Γράφει o Μπατσικούρας Νικήτας
Σεφ εστιατόριο Ελιές