Νικήστε τις ρυτίδες, εύκολα, γρήγορα κι ανώδυνα!

You are currently viewing Νικήστε τις ρυτίδες, εύκολα, γρήγορα κι ανώδυνα!

Τα Figura Clinica σας παρουσιάζουν τις λύσεις για ένα πρόσωπο υγιές και νεανικό!

Ο χρόνος φεύγει ανεπιστρεπτί. Τι συμβαίνει, όμως, με τα σημάδια που αφήνει πίσω του;

Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που η νεότητα της επιδερμίδας δίνει την σκυτάλη της στη γήρανση. Που οι λεπτές ρυτίδες αντικαθίστανται από τις βαθιές, που η επιδερμίδα δεν έχει την απαιτούμενη ελαστικότητα, γιατί πολύ απλά τα κύτταρά της δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις όλο και αυξανόμενες φθορές της. Πώς μπορεί να αναστραφεί, λοιπόν, η εν λόγω κατάσταση; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα σημάδια του χρόνου γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς νυστέρι, ώστε να μη μιλάμε πλέον για “τα γηρατειά της νεότητας”, αλλά για τη “νεότητα των γηρατειών”; Το εξειδικευμένο προσωπικό των Figura Clinica σας παρουσιάζει τις εναλλακτικές που υπάρχουν για να γυρίσουμε το χρόνο πίσω!

Πώς και γιατί σχηματίζονται οι ρυτίδες;

Καταρχήν, μπορεί να κάνει την εμφάνισή της στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος – την επιδερμίδα – στην πραγματικότητα, όμως, η ρυτίδα σχηματίζεται ακριβώς από κάτω – στη βασική στιβάδα – στα σύνορα με το χόριο, εξαιτίας της μειωμένης δράσης των ινοβλαστών – των κυττάρων, δηλαδή, που ευθύνονται για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Βέβαια, η θεωρία πως μόνο με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα μας χάνει τη σφριγηλότητά της είναι πέρα για πέρα ουτοπική. Καλώς ή κακώς, δε γίνεται πάντα η εμφάνισή μας να αντανακλά την ηλικία μας. Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση των ρυτίδων, που σχεδόν πάντα καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε αρκετά νωρίτερα, αν όχι για να τις “προλάβουμε”.

Ποιοι παράγοντες επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος;

Εκτός από την ηλικία, το lifestyle παίζει σημαντικότατο ρόλο στο πρόωρο σπάσιμο της επιδερμίδας. Το κάπνισμα και οι ανεπαρκείς ώρες ύπνου δε βλάπτουν μόνο σοβαρά την υγεία, βλάπτουν σοβαρά και το δέρμα μας, αφού το αφυδατώνουν, σε σημείο που δεν έχει την απαιτούμενη “υγρασία” για να επανέλθει στη φυσιολογική του μορφή. Γενικά, η έλλειψη νερού – όπως και η μείωση του υαλουρονικού οξέως στις στιβάδες του δέρματος – προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην υφή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, με τις ρυτίδες να ξεφυτρώνουν στα σημεία που το δέρμα τσακίζει σα μανιτάρια. Επίσης, η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, η – φτωχή σε αντιοξειδωτικά συστατικά – διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η περιβαλλοντική ρύπανση, που εκθέτει την επιδερμίδα στις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλουν με μαθηματική ακρίβεια στην πρόωρη γήρανση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του καθενός από εμάς να καθαρίζει και να ενυδατώνει την επιδερμίδα του σε καθημερινή βάση.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα; Τα Figura Clinica μας εξηγούν:

Ευτυχώς, η κοσμητική ιατρική παρεμβαίνει εκεί όπου το άτομο αδυνατεί να φτάσει με την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας του – στις κατώτερες στιβάδες – συμβάλλοντας στην παραγωγή κολλαγόνου, παρέχοντας ταυτόχρονα στα κύτταρά μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ένα πιο λαμπερό και νεανικό δέρμα. Οι πιο δημοφιλείς θεραπείες για την εξάλειψη των ρυτίδων συνοψίζονται παρακάτω:

Μεσοθεραπεία: ανάμεσα στην “κλασική”, τη “σύγχρονη”, την “αυτόλογη” και τη “μη ενέσιμη”, αλήθεια εσείς ποια θα διαλέγατε;
Paccini: μη ενέσιμη μεσοθεραπεία για τη λείανση των ρυτίδων, γίνεται; Κι όμως γίνεται και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες ενέσιμες, αφού η δράση της φτάνει μέχρι τη διάφανη στιβάδα, πιο κάτω δηλαδή κι από τους ινοπλάστες που παράγουν ελαστίνη και κολαγόνο! Η ανάπλαση του δέρματος επιτυγχάνεται μέσω της ενδοδερμικής διείσδυσης με μικροβελόνες, που “τραυματίζουν” το δέρμα ελαφρά, γεγονός που προκαλεί την ανανέωση των αιμοφόρων αγγείων. Παράλληλα, διοχετεύονται θρεπτικές ουσίες στη διάφανη στιβάδα, όπως υαλουρονικό και ηλεκτρολύτες. Αποτέλεσμα; Το δέρμα ενυδατώνεται εκ των έσω, οι ρυτίδες, οι ουλές, αλλά και τα σημάδια της φωτογήρανσης μειώνονται αισθητά, ενώ η αναδόμηση της επιδερμίδας γίνεται με τον πλέον ασφαλή, υγιή και ανώδυνο τρόπο.
Fractional microneedling: αρκεί μια συσκευή σε μέγεθος στυλό, με 12 μικρές βελόνες στην κεφαλή της, να “σβήσει” τα σημάδια του χρόνου από πάνω σας; Αν πρόκειται για το Dermapen, η απάντηση είναι “αναμφισβήτητα” αφού πρόκειται για την πιο σύγχρονη μέθοδο μεσοθεραπείας που μπορείτε να φανταστείτε! Oι fractional ραδιοσυχνότητες διεγείρουν τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος, αφού στέλνουν το ψευδές σήμα στους ινοβλάστες για παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Ταυτόχρονα, με τη θεραπεία Monaco, γίνεται έγχυση υαλουρονικού οξέως, τριφωσφορικής αδενοσίνης και χαλκού, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, διεγείρουν την κυτταρική ανανέωση και διορθώνουν τις ατέλειες.

Υαλουρονικό: δεν είναι απορίας άξιο που η εν λόγω θεραπεία έχει αναγάγει την αντιγήρανση σε άλλο επίπεδο! Η εξήγηση είναι απλή: το υαλουρονικό οξύ πρόκειται για ένα δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, το ίδιο σημαντικό με το κολλαγόνο. Επειδή έχει την ικανότητα να συγκρατεί την υγρασία μέσα στο δέρμα, χαρίζει στην επιδερμίδα τη νεανική της όψη. Όταν η περιεκτικότητα του οργανισμού σε υαλουρονικό μειώνεται αισθητά με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα χάνει σταδιακά την ενυδάτωση και τη λάμψη που της προσφέρει το υαλουρονικό και οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους. Ο ρόλος της δημοφιλούς πλέον ενέσιμης θεραπείας είναι να αναπληρώσει το υαλουρονικό οξύ που χάθηκε από τον οργανισμό χωρίς νυστέρι, χωρίς παρενέργειες, φυσικά και ανώδυνα, και με τη δυνατότητα αντιστροφής του αποτελέσματος, αν αυτό θεωρείται υπερβολικό!
Action Face: όταν το υαλουρονικό οξύ “παντρεύεται” με την ενέσιμη μεσοθεραπεία, το αποτέλεσμα είναι ένα λείο και λαμπερό πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Για όσους επιθυμούν να σβήσουν το “πόδι της χήνας” από τα μάτια (και όχι μόνο,) δεν υπάρχει ιδανικότερη μεσοθεραπεία σύσφιξης από το Action Face: το διάλυμα που εγχύεται είναι ένας συνδυασμός ιχνοστοιχείων με βάση το υαλουρονικό, που στόχο έχει να μειώσει τις ρυτίδες στα μάτια και να επαναφέρει τη χαμένη όψη της επιδερμίδας. Εξάλλου, τα μάτια δεν είναι απλά η περιοχή στο πρόσωπο με τις περισσότερες ρυτίδες: είναι κι από τα πρώτα σημεία που ο χρόνος επιλέγει για να κάνει αισθητό το πέρασμά του.
Βοτουλινική Τοξίνη: η θεραπεία ενδείκνυται αδιαφιλονίκητα τόσο για ρυτίδες έκφρασης, όσο και για ηλικίας. Το γνωστό σε όλους μας botox είναι η ιδανική θεραπεία εξάλειψής τους, αφού, όχι μόνο μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και προληπτικά, αλλά και να συνδυαστεί άφοβα με άλλες θεραπείες. Η μέθοδος είναι πάνω – κάτω γνωστή σε όλους, ακόμα και σε εκείνους που δεν την έχουν δοκιμάσει ακόμα: μια σειρά εγχύσεων της βοτουλινικής τοξίνης δίνει άριστα αποτελέσματα στην εξάλειψη των ρυτίδων, με την προϋπόθεση να εφαρμοστεί από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Χωρίς πόνο, χωρίς παρενέργειες και με άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες, δεν είναι τυχαία το απόλυτο αντίδοτο στη γήρανση της επιδερμίδας, αφού μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν οπουδήποτε το δέρμα “τσακίζει” από τις ανεπιθύμητες ρυτίδες: από το μέτωπο και τα μάτια, μέχρι τη μύτη, το στόμα και το λαιμό. Η δε αποτελεσματικότητα του botox έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται ήδη εδώ και χρόνια, όχι μόνο στην ιατρική κοσμητολογία, αλλά και σε άλλους κλάδους της ιατρικής.

Mag Le Mieux: μια μη επεμβατική θεραπεία σύσφιξης και αντιγήρανσης, που θεωρείται “ρέπλικα” του botox και του υαλουρονικού οξέως, αφού μιμείται τη δράση τους, χωρίς το “φόβο της ένεσης”. Οι ρυτίδες “γεμίζουν” ή υποχωρούν εντελώς, ο λαιμός συσφίγγεται και το οβάλ του προσώπου αρχίζει να επανασχηματίζεται. Έτσι, όχι μόνο πετυχαίνεται η “καλύτερη” (“le mieux”) δράση κατά των ρυτίδων, αλλά επανέρχεται και η νεανική λάμψη της επιδερμίδας, αφού τα χαρακτηριστικά ανορθώνονται και τα σημάδια της γήρανσης υποχωρούν γρήγορα κι αναίμακτα.
Το δέρμα μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα όργανα του ανθρώπινου σώματος και θα πρέπει να εμπιστευόμαστε την φροντίδα του στους ειδικούς! Το εξειδικευμένο προσωπικό των Figura Clinica το οποίο απαρτίζεται από αισθητικούς, δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς είναι στη διάθεση σας για να λύσει κάθε απορία σας αλλά και να επαναφέρει τη λάμψη στο πρόσωπό σας!

Η εταιρεία μας έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες μας τις προσφορές και τις υπηρεσίες.

www.figuraclinica.com