Μπαλοτίνα Κοτόπουλο με μπέικον

Μπαλοτίνα Κοτόπουλο με μπέικον

ΥΛΙΚΑ

• 2 κοτόπουλο στήθη μικρά
• 4 φέτες μπέικον καπνιστό
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε μία μεμβράνη πάνω σε ένα ξύλο κοπής, βάζουμε τις φέτες του μπέικον στο κέντρο.
Ανοίγουμε το στήθος του κοτόπουλου στη μέση και το απλώνουμε πάνω στο μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε.
Ρολάρουμε μαζί με τη μεμβράνη, το μπέικον με το κοτόπουλο, σφίγγοντας το και κρατώντας τις άκρες σαν καραμέλα.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και περιτυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το ρολάκι.
Το αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Σε μία κατσαρόλα με καυτό νερό, βάζουμε τα ρολάκια και βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ανοίγουμε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο και τη μεμβράνη, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Εναλλακτικά τελειώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 5 λεπτά.

Created by Executive Chef Tzinopoulos Euripides