Μαριάννα Πέππα: Μια δυνατή γυναίκα που προσφέρει φαγητό στους άστεγους της Αθήνας

You are currently viewing Μαριάννα Πέππα: Μια δυνατή γυναίκα που προσφέρει φαγητό στους άστεγους της Αθήνας

Ξέρεις πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να κάνεις τη διαφορά στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου; Περίπου 1 δευτερόλεπτο. Όσο χρειάζεται να πάρεις μία απόφαση. Τόσο χρόνο χρειάστηκε και η Μαριάννα Πέππα, ιδρύτρια και πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης «Δείπνο Αγάπης», μέχρι να αποφασίσει ότι θέλει να αφιερώσει τη ζωή της σε μερικά από τα πιο ευάλωτα πλάσματα της κοινωνίας μας: τους αστέγους.


Πώς ξεκίνησαν όλα; Στη Μαριάννα άρεσε πάντα να περπατάει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Κάθε φορά, όμως, ένιωθε έναν επίμονο κόμπο στο στομάχι. Δεν μπορούσε να προσπεράσει όσα συνέβαιναν γύρω της. Να αγνοήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναγκάζονται να ζουν καθημερινά μέσα στην εξαθλίωση και την απομόνωση. Γι’ αυτό, αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Το 2014 ίδρυσε το «Δείπνο Αγάπης». Μία εθελοντική οργάνωση που διανέμει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους ζουν στον δρόμο. Μία απόφαση που έμελλε να εξελιχθεί στο πιο πολύτιμο κομμάτι της καθημερινότητάς της.

Από τότε, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, αμέσως μόλις σχολάει από τη δουλειά της, συναντά τους υπόλοιπους εθελοντές της οργάνωσης και μαζί ετοιμάζουν το φαγητό στους περίπου 250 αστέγους που επισκέπτεται η οργάνωση. Μόλις νυχτώσει, βγαίνει μαζί τους στους δρόμους της Αθήνας.

Αυτά τα έξι χρόνια δεν έχουν λείψει, φυσικά, οι απογοητεύσεις και οι δυσκολίες. Η Μαριάννα, όμως, δεν έχει σκοπό να το βάλει κάτω. Η αγάπη που νιώθει για τους συνανθρώπους της είναι η κινητήριος δύναμή της. Αυτή που την κάνει να ελπίζει. Να ονειρεύεται πως θα έρθει μία μέρα που το «Δείπνο Αγάπης» θα «φωτίζει» τους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας κάθε βράδυ.

Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα, η Μαριάννα θα βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους με όλες τις δυνάμεις. Τις μέρες που οι σωματικοί πόνοι θα την καταβάλλουν, θα ψάχνει απλώς για μία δυνατή λύση.