Μαρία Πανταζή

You are currently viewing Μαρία Πανταζή

Μαρία πως μπήκε στη ζωή σου το kick boxing; Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να το επιλέξεις;

Το kick boxing μπήκε στη ζωή μου στα 27 μου. Ιδιαίτερα μεγάλη ηλικία για να ξεκινήσεις πρωταθλητισμό, σωστή ηλικία για συνειδητοποιημένες αποφάσεις όμως!

Έχοντας δοκιμάσει πολλά κ διαφορετικά αθλήματα, πραγματικά ένοιωσα ότι το k-1 ήταν αυτό που ταίριαζε περισσότερο σε μένα. Δουλεύοντας σε δύσκολα εργασιακά πόστα (HR officer, υπεύθυνη προσωπικού αλλιώς σε μεγάλη τράπεζα) ήθελα κάπου και «αποπλανώ» το μυαλό μου από τις στρεσογόνες σκέψεις τις ημέρας. Το k-1 είναι άθλημα που θέλει το μυαλό συγκεντρωμένο, αλλιώς ο τραυματισμός είναι αναπόφευκτος ! Έτσι γυμνάζοντας και δυναμώνοντας το σώμα μου, δυνάμωμα και το μυαλό μου.

Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα ένα τόσο σκληρό άθλημα και με τόσες θυσίες;

Ο πρωταθλητισμός σε οποιοδήποτε άθλημα είναι πραγματικά δύσκολος για τον καθένα, πόσο μάλλον για μια γυναίκα σε ένα τόσο σκληρό και απαιτητικό άθλημα. Αν όμως κάτι το αγαπάς πραγματικά και θέλεις να φτάσεις στην κορυφή, οι θυσίες είναι μονόδρομος!

Ποιες είναι οι δυσκολίες που έχεις αντιμετωπίσει και πως τις αντιμετώπισες;

Οι δυσκολίες στο άθλημα είναι πολλές. Οι τραυματισμοί μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαροί και η αποκατάσταση τους ακόμα πιο επώδυνη. Ένα άλλο σοβαρό θέμα που είχα ν αντιμετωπίσω ήταν η επιβολή μου στο χώρο, όταν δέκα χρόνια πριν ήταν ένα εντελώς ανδροκρατούμενο άθλημα. Νιώθω ιδιαίτερη περηφάνεια που αποτέλεσα έμπνευση σε τόσες γυναίκες και παιδιά να ξεκινήσουν το άθλημα, είτε αγωνιστικά είτε για να νιώσουν καλύτερα σωματικά και ψυχικά από τα οφέλη του.

Τι ρόλο παίζουν για σένα οι τίτλοι και οι διακρίσεις;

Είναι η επιβράβευση όλων των κόπων και των θυσιών που έκανα επί σειρά ετών.

Έχεις αποκτήσει ένα πολύ ένθερμο fun Club. Τι πιστεύεις ότι βοήθησε σε αυτό;

Ότι ήμουν αληθινή, προσιτή και διαφήμιζαν πάντα το άθλημα με την όμορφη πλευρά του αθλητισμού.

Μετά από kick boxing έχεις ασχοληθεί και με το mountainbike. Σου αρέσει γενικά να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεσαι στη ζωή σου;

Λόγο τραυματισμών, δεν μπορούσα να συνεχίσω αγωνιστικά πλέον με το kick boxing, κάθε αθλητής που προπονείται σε επίπεδα πρωταθλητισμού, δεν είναι εύκολο να αποδεχτεί, ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί ξανά. Ψάχνοντας αντικαταστατό…. κάποιοι το ριχτούν σε καταχρήσεις, άλλοι κλείνονται στον εαυτό τους και άλλοι βρίσκουν άλλα ενδιαφέροντα. Το enduro mtb, συνδυάζει τον αθλητισμό στη φύση και την επικινδυνότητα κάτι που μου θύμισε λίγο από την αδρεναλίνη του k-1. Έτσι άρχισα να ασχολούμαι και να τρέχω σε αγώνες, έχοντας την ανάγκη για το καρδιοχτύπι του αγώνα άλλα χωρίς φυσικά τις ίδιες θυσίες, προπονητικές ώρες κ πάθος. Το μικρόβιο του πρωταθλητισμού δεν φεύγει εύκολα …και χαίρομαι που τα καταφέρνω με επιτυχία και σ’ αυτό το άθλημα. Χωρίς όμως την βοήθεια των φίλων και χορηγών μου που με στηρίζουν τόσα χρόνια, δεν θα κατάφερνα τίποτα. Γιαυτό και ότι καταφέρνω είναι με τη βοήθεια των Seven Hellas, Loukas bikes, QNT, Sportsphyshio Σιούλης, Paintless, Chrysanta Triantafyllou, Touch Body & soul, DK hair & makeup & Herosporto

Πώς αντέδρασε η οικογένειά σου όταν αποφάσισες να ασχοληθείς με Κιck Boxing και τι αντιμετώπιση έχεις από το κοντινό περιβάλλον σου για την επιλογή σου;

Η οικογένεια μου δεν ήταν σύμφωνη με την επιλογή μου. Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο άθλημα άλλα σαφώς καλύτερα κάποιος ν’ ασχολείται με τον αθλητισμό παρά με οτιδήποτε καταχρήσεις

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία που αποκόμισες από την συμμετοχή σου στο Survivor 2;

Ότι με ελάχιστα υπάρχοντα μπορείς να ξαναχτίσεις ζωή από την αρχή.

Με ποιους ήρθες πιο κοντά μέσα από το παιχνίδι;

Μέσα στο παιχνίδι ήρθα κοντά με τον Ηλία Γκότση όπου και εξαιτίας αυτού εργάστηκα στο ΝEED, το γυμναστήριο του στο Χολαργό. Επίσης με τη Μελίνα και τη Φελίσια άλλα δεν κρατήσαμε παραπέρα επαφές.

Πώς αντιδράς όταν χάνεις;

Όταν χάνεις, είναι μια καλή ευκαιρία για μάθημα και περεταίρω σκέψη, ώστε να κερδίσεις την επόμενη φορά.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου πλάνα αυτό τον καιρό;

Εδώ και περίπου δυο μήνες κατοικώ και εργάζομαι στο Κουβέιτ. Διδάσκω πολεμικές τέχνες και προπονώ κόσμο πάνω στο φίτνες και το πιλάτες σε δυο από τα καλύτερα γυμναστήρια της χώρας, «The burrow life» και “The burrow Queens». Οι Άραβες αγαπούν τις πολεμικές τέχνες και τη γυμναστική και ήταν ευκαιρία για μένα γιατί έλλειπε μια έμπειρη και δυνατή προπονήτρια. Έτσι είναι μεγάλη μου χαρά που αν και μόνο λίγο διάστημα, έχω εμπνεύσει πολλές γυναίκες και παιδάκια.

Τον Δεκέμβρη σχεδιάζουμε με τον Στέφανο Χαράλαμπος ενα σεμινάριο στη σχολή του “The cage” στην Λάρνακα, με μένα και τον θρυλικό Ερνέστο Χουστ, καθώς και την παρουσία μου στην βραδιά αγώνων στο κλουβί.

Οταν με το καλό επιστρέψω στην Ελλάδα θα συνεχίσω την πολύ καλή συνεργασία μου με τον Χρήστο Γάτση «Βυζαντινός» που στεγαζόμασταν στο ΟΑΚΑ.


Συνέντευξη στον Γιάννη Θεοδοσιάδη