ΥΛΙΚΑ:
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 3 κ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα
- κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
- 150 ml λευκό κρασί
- 1 κ. ώριμες ντομάτες (αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες, ψιλοκομμένες)
- 3 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα)
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤEΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και βάζουμε τα μύδια. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5’. Στη συνέχεια αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πετάμε όσα μύδια παρέμειναν κλειστά. Μόλις κρυώσουν τα μύδια τα καθαρίζουμε από τα κελύφη και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με το μισό ζωμό από αυτόν που έβγαλαν (αφού τον έχουμε σουρώσει πρώτα). Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο και τη ρίγανη. Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά και μόλις μελώσουν οι ντομάτες, προσθέτουμε τα μύδια με το ζωμό, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 4’-5’. Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και μόλις είναι έτοιμο, βράζουμε τα μακαρόνια για 6’-7’ (ή ότι λέει η συσκευασία). Στη συνέχεια σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Γράφει ο Executive Chef
Δημήτρης Τζιοβάρας