Μαγειρικές Σχέσεις

You are currently viewing Μαγειρικές Σχέσεις

Προφανώς δεν είμαι ο κατάλληλος για να μιλήσω για τη τέλεια σχέση δύο ανθρώπων. Ο τομέας ανήκει σε άλλους επαγγελματίες που έχουν αναλύσει πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις σχέσεων. Θα μπορούσα όμως να συγκρίνω, τη μαγειρική μου ικανότητα και γνώσεις, με τις σχέσεις δύο ανθρώπων από την εμπειρία της μέχρι τώρα ζωής μου.

Το πρωταρχικό κοινό που έχουν οι άνθρωποι στις σχέσεις και στη μαγειρική είναι η επιθυμία και η ανάγκη για να καλύψουν ένα κενό. Οι πρώτοι για συντροφιά, αγάπη, έρωτα και οι δεύτεροι για απόλαυση, επιβίωση, αναγκαιότητα.

Η αρχή της μαγειρικής ξεκινάει με τη κατάλληλη συνταγή για ένα αποτέλεσμα που θα χορτάσει και τις πέντε αισθήσεις μας.

Όπως ακριβώς και στις σχέσεις. Ξεκινάει με το βλέμμα, το μαγνητισμό που μας προκαλεί το αντικείμενο που έχουμε μπροστά μας. Η φωνή, η ομιλία και το άκουσμα του γέλιου που ηχεί στα αυτιά μας σαν μελωδία ευτυχίας. Το άγγιγμα και η αγκαλιά που δεν δεν θέλουμε να τελειώσουν. Το άρωμα που διαχέεται στο χώρο και διεγείρει τις αισθήσεις. Και οι γευστικές ενώσεις που φέρνουν την πλήρωση του ικανοποίητου. Πόσο πολύ μου θυμίζει την μαγειρική!!!

Το τέλειο αποτέλεσμα της συνταγής για το έδεσμα που θα γευτούμε, η απογείωση των αισθήσεων που θα φέρει την ευχαρίστηση στον οργανισμό μας, χρειάζεται όμως τη σωστή πρόσμιξη των κατάλληλων υλικών.

Ποιά είναι αυτά τα κατάλληλα υλικά που θα φέρουν την επιτυχία στη συνταγή “σχέση ζωής”;

ΥΛΙΚΑ:

  • Αγάπη
  • Εμπιστοσύνη
  • Ερωτισμός
  • Κατανόηση
  • Υπομονή
  • Υποστήριξη
  • Υποχωρητικότητα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχή της εκτέλεσης είναι να υπάρχουν οι κατάλληλες δόσεις. Στη συνταγή μας δε τσιγκουνεύομαστε στα υλικά, ρίχνουμε άφθονες ποσότητες, όσο περισσότερες τόσο καλύτερα. Τι να προσέξουμε μήπως πέσει παραπάνω η αγάπη, η εμπιστοσύνη ή η κατανόηση;

Δε φοβόμαστε τα υλικά, ρίχνουμε άφοβα. Η δυσκολία βρίσκεται στην πρόσμιξη. Προϋπόθεση για την επιτυχία της συνταγής είναι η αμοιβαία διάθεση των υλικών. Αλλιώς αργά ή γρήγορα θα “κόψει”. Αντίθετα, για να “δέσει”, χρειάζονται τουλάχιστον ίσες δόσεις των υλικών. Χρειάζεται υπομονή στο ανακάτεμα, αφήνουμε τον χρόνο να κάνει την δουλειά του.

Δε βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα για το αποτέλεσμα της συνταγής, παρά μόνο αν ξέρουμε ότι δεν θέλουμε καν να δοκιμάσουμε. Τότε μπορούμε άφοβα να παραιτηθούμε από τη προσπάθεια και να καταφύγουμε σε ευκολότερες και προχειρότερες λύσεις όπως fast και jack food.

Η αλληλεπίδραση των υλικών έχει να μας μάθει πολλά και το γευστικό αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει για το κόπο που καταβάλαμε για να γευτούμε την ευτυχία της σχέσης, όπως ένα καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό.

H εκτέλεση της συνταγής δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…ας τον βρούμε.

Γράφει ο Executive Chef
Στυλιανός Δίγκας