ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 400 γρ. τριμμένη τομάτα
- 80γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 40ml. Martini
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
- 100 γρ. παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου.
Σοτάρουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το martini, ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα και σιγοβράζουμε προσθέτουμε τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία και στραγγίζουμε.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα του κοτόπουλου, γλασάρουμε και σερβίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας και φρέσκα φύλλα Βασιλικού.
Συνταγή του Chef Ευριπίδης Τζινόπουλος