Λάκης Γαβαλάς | Η ζωή του μας εμπνέει!

You are currently viewing Λάκης Γαβαλάς | Η ζωή του μας εμπνέει!

Ο Λάκης Γαβαλάς είναι Έλληνας σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας. Γεννήθηκε στον Προφήτη Ηλία και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός σε κατάστημα που κατασκεύαζε σχολικές τσάντες στο Μοναστηράκι. Παράλληλα, ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου στην ιστορική σχολή της Ραλλούς Μάνου. Η δουλειά του στο κατάστημα με τις τσάντες σε συνδυασμό με την αγάπη που είχε για τη μόδα, τον οδήγησαν στην Ιταλία. Εκεί συνεργάστηκε με το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RAI ως χορευτής και αργότερα ανέλαβε ως χορογράφος για τις πασαρέλες διάσημων οίκων μόδας, ενώ παράλληλα γνωρίζεται με πασίγνωστους σχεδιαστές, όπως, Armani, Versace κ.α. Ο Λάκης Γαβαλάς απασχολεί αρκετά συχνά τα μέσα, κυρίως λόγω των εκκεντρικών του εμφανίσεων. Έχει συμμετάσχει σε εκπομπές και σόου, άλλοτε ως κριτής και άλλοτε ως guest star.


Η ζωή σας μας εμπνέει αυτές τις δύσκολες εποχές! Δεν το βάλατε ποτέ κάτω, κάνατε μέχρι και την ζωή σας βιβλίο, με την αυτοβιογραφία σας που κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου 2021 από τις Εκδόσεις Άγκυρα, μιλήστε μας γι’ αυτό.

Πάντα ο κόσμος είχε περιέργεια να δει ποια είναι η πραγματική μου ζωή, αν είναι όντως αυτό που φαίνεται ή αυτό που θεωρούν και υποθέτουν. Εγώ παρόλα αυτά που έχω καταφέρει, τα κτήρια, τις εγκαταστάσεις, τα καταστήματα, την καλή μου διάθεση, τις γνώσεις που έχω αποκτήσει μετά από τόσα χρόνια, φαίνεται δεν είναι αρκετό και έτσι αποφάσισα να εκδώσω την αυτοβιογραφία μου. Αυτή περιλαμβάνει 50 χρόνια ενεργής δράσης στο χώρο της μόδας και 70 χρόνια στη ζωή με διάφορες εμπειρίες. Μου πρότειναν οι Εκδόσεις Άγκυρα να εκδώσουμε την αυτοβιογραφία μου, εγώ συμφώνησα και δημιουργήσαμε το βιβλίο με τίτλο «Λάκης Γαβαλάς, Loaded». Η Μαρία Βόλλη ανέλαβε την επιμέλεια του βιβλίου και αποτύπωσε τις σκέψεις μου στο χαρτί και ό,τι της αφηγούμουν, δημιουργώντας αυτό το αποτέλεσμα που διαβάζετε. Από ότι βλέπω πάμε ήδη για sold out, καθώς έχει μεγάλη απήχηση. Έκανα αυτό το βιβλίο και ήθελα να πάρει δύναμη ο κόσμος από εμένα και να του δώσω μία συμβουλή, ότι η ζωή δεν είναι πάντοτε ούτε στα ύψη αλλά ούτε και πάντα στα κάτω της, έχει και τις ευθείες της και τις δυσκολίες της.

Μέσα από τη δική σας προσωπική διαδρομή συνειδητοποιούμε την τεράστια σημασία της αυτογνωσίας για μια χαρούμενη ζωή, τι θα συμβουλεύατε τους νέους;

Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να σπουδάζουν πολύ, να μην αφήνουν κενά και να ενημερώνονται στο τι συμβαίνει στον πλανήτη. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, από αρχαιοτάτων χρόνων που ήθελαν να πάνε στο φεγγάρι, προετοιμάζονταν για να καταφέρουν με διαφορά μέσα να πετάξουν. Πρέπει να προετοιμάζονται και οι νέοι για να μπορούν να «εκτοξευθούν» ανά πάσα στιγμή.

Μετά από όλα αυτά που έχετε περάσει, τη φυλακή, σχετικά με την περιουσία σας και όσα δεν ξέρουμε, ποια είναι τώρα τα επόμενα σχέδια και όνειρα του Λάκη Γαβαλά;

Ήθελα να ξαναγυρίσω στην ελευθερία μου όπως και το έκανα. Κοιτάζω να επενδύσω σε μία φτωχή χώρα που δεν μπορεί ούτε να επιβλέψει την ανακατασκευή ή τις επιμέρους ζημιές που έχει η Ακρόπολη. Πώς αυτή η χώρα θα κοιτάξει και θα ευαισθητοποιηθεί για άλλα πράγματα, όταν τα νοσοκομεία έχουν έλλειψη σε κλίνες λόγω ασυδοσίας και κλεμμένων χρημάτων. Εγώ πέρασα μία περιπέτεια, ήταν μία παρένθεση στη ζωή μου, είμαι υγιής και φοράω το ίδιο νούμερο ρούχων όπως όταν ήμουν 20 χρονών. Είμαι καταπληκτικά και διαχειρίζομαι το δικό μου κεφάλαιο όπως πρέπει σήμερα.

Μετά από μία περίοδο πανδημίας που όλοι ασχολούνται με το εμβόλιο, υπάρχουν αντιπαραθέσεις και σύγχυση παντού, σε τι κατάσταση βρίσκουμε τον Λάκη;

Δεν με αφορά το τι λέει ο καθένας, αλλά με νοιάζει να είμαι εγώ σωστός απέναντι στο σύνολο και στην κοινωνία που ζω. Εγώ έχω εμβολιαστεί και πειθαρχώ σε ό,τι συμβαίνει. Όσον αφορά αυτούς που λένε ότι δεν ξέρουν το εμβόλιο και ότι είναι καινούργιο, πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουν τη νέα τσάντα Louis Vuitton και δεν ξέρουν ποιο είναι το καινούργιο εμβόλιο και πόσο γρήγορα η τεχνολογία προχωρά. Τα θεωρώ ασυναρτησίες και δεν μου αρέσει να τις ακούω.

Τηλεόραση σε εποχή COVID. Ξεχωρίζετε κάτι, είναι όλα το ίδιο ή και χειρότερα από πριν;

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας έβλεπα τηλεόραση, αλλά καθώς ήμουν και στο My Style Rocks έβλεπα τον εαυτό μου. Τα υπόλοιπα είναι σαχλαμάρες. Γι΄ αυτό και είπα να επιστρέψω τηλεοπτικά.

Τι θα μπορούσατε να μας αποκαλύψετε για τις νέες σας κινήσεις;

Θα είμαι στο OPEN με μία υπέροχη εκπομπή, πολύ έξυπνη και στο δικό μου στυλ. Ωστόσο προετοιμάζω και τον μονόλογό μου στο θέατρο. Συνεχίζω να σχεδιάζω και να διανέμω τα .lak, καθώς και να κάνω μαθήματα σε παιδιά σε σχολές σχετικά με την ιστορία της μόδας και την εμπορευματοποίησή της. Επίσης, διοργανώνω κάποια disco parties σε clubs για όσους είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορώ να απορρίψω τη διασκέδαση, αλλά τηρώντας τα μέτρα και προσεκτικά μπορούμε να διασκεδάζουμε.

Πώς ήταν η My Style Rocks εμπειρία σας; Δείχνατε να το απολαμβάνετε τόσο πολύ όσο και οι τηλεθεατές.

Ήταν πολύ ωραία. Για εμένα η συγκεκριμένη εκπομπή είχε στιγμιότυπα γνώσεων, τα οποία ο κόσμος είναι καλό να ξέρει, χωρίς όμως να αγχώνεται, γιατί ο καθένας μπορεί να βάλει ένα ρούχο, αρκεί να αισθάνεται καλά. Μπορεί μερικές φορές να λέμε ότι αυτό θα ήταν καλύτερο με αυτόν τον τρόπο, αλλά όντας κριτής είχα και μία δόση χιούμορ αλλά και αυστηρότητας, όπως ήθελε και το format.

Γνωρίζατε την Ισμήνη και την καριέρα της πιο πριν;

Η Ισμήνη ήταν ένα πολύ ωραίο κορίτσι και κακώς μπήκε σε αυτή τη θέση. Εγώ νόμιζα ότι θα ήταν super όπως και ο Καράβας, αλλά δεν είναι. Είναι ένα φανταστικό κορίτσι, περπατάει υπέροχα για οποιονδήποτε οίκο, αλλά δεν είναι όλοι για όλα.

Όσον αφορά την μόδα τηλεοπτικά, σχετικά με το GΝΤM, Βίκυ Καγιά ή Ισμήνη Παπαβλασοπούλου;

Η Καγιά στο show που παρουσιάζει κάνει 7%. Έφυγε από μία εκπομπή που έκανε 50% και πήγε σε αυτήν. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί.

Θεωρείτε ότι η Μπέττυ Μαγγίρα τελικά παρεξηγήθηκε με την δήλωσή σας στην εκπομπή τής Ιωάννας Μαλέσκου που είπατε γι’ αυτήν πως «εδώ στην Ελλάδα φαίνεται σα να παριστάνει κάποια άλλη»;

Το έχουμε αναλύσει και δεν έχουμε παρεξηγηθεί. Εγώ δεν είπα κάτι κακό. Θεωρώ ότι είναι μέτριο αυτό το concept που έδωσαν να κάνει αυτήν η υπέροχη γυναίκα. Πήγα μάλιστα στην εκπομπή της και το διευκρινίσαμε. Δεν είναι κακή η εκπομπή, απλά έχω την άποψη ότι η Μαγγίρα δεν ταιριάζει σε αυτήν, ίσως έπρεπε να είναι κάποιος άλλος που θα ταίριαζε καλύτερα. Δεν απαξιώ την Μαγγίρα σαν άτομο, κρίνω τη θέση. Για όλους έχω κάτι να πω και πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό που λέω. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου δεν μου αρέσει καθόλου σε αυτό το τσίρκο που είναι. Εγώ βλέπω τον Μουτσινά και τον Ευαγγελάτο.

Αν σας ζητούσε να βρίσκεστε στο πλευρό της τηλεοπτικά θα το κάνατε;

Το σκεφτόμαστε ήδη πολύ. Προς το παρόν θα είμαστε στο ίδιο κανάλι.

Όταν κλείνουν όλα τα φώτα, βγαίνουν τα περίεργα outfits και μένει ο Λάκης, πώς είναι υπερήφανος, ευτυχισμένος;

Ακόμη και όταν κοιμάμαι οι πιζάμες που φοράω είναι ιδιαίτερες. Είμαι ευτυχισμένος και ερωτευμένος. Κοιμάμαι ήρεμος τα βράδια, γιατί δεν έχω κάνει κακό. Έχω χιούμορ, αγαπάω τον κόσμο και ό,τι λέω το λέω με αγάπη, άλλωστε και στον εαυτό μου κάνω πολύ αυστηρή αυτοκριτική. Έχω μία πειθαρχημένη, συγκροτημένη και μελετημένη ζωή.

Συνέντευξη στο Γιάννη Θεοδοσιάδη