Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες και αρωματικά βότανα

You are currently viewing Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες και αρωματικά βότανα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 1/2 κατσικάκι, πόδι ή σπάλα
  • 2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 2 κλαδάκια Θυμάρι
  • Ανθό αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ρίγανη
  • 150 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤEΛΕΣΗ:

Βάζουμε σ’ ένα ταψάκι όλα τα υλικά μαζί σε ένα ταψάκι, ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί, κόβουμε το λεμόνι στα τέσσερα και το βάζουμε ολόκληρο!
Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες στους 200 βαθμούς!
Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουνε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά να πάρει χρώμα.
Καλή σας όρεξη!

Γράφει ο Executive Chef
Δημήτρης Τζιοβάρας