Καρμπονάρα… αλλιώς

Καρμπονάρα… αλλιώς

ΥΛΙΚΑ

• 350 γρ. λιγκουίνι
• 200 γρ. καπνιστή πανσέτα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 160 γρ. κρέμα γάλακτος
• Μαϊντανό
• 2 αυγά
• 80 γρ. παρμεζάνα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Κόβουμε την πανσέτα σε μικρούς κύβους, την τοποθετούμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα σκόρδα ολόκληρα (τα οποία αφαιρούμε μετά) και, μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την κρέμα και λίγο νερό από το βράσιμο. Μόλις δέσουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε το μαϊντανό και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.

Κάνουμε το αυγό ποσέ και το τοποθετούμε πάνω από τα ζυμαρικά. Τέλος, βάζουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Created by Executive Chef Tzinopoulos Euripides