Η Mercedes-Benz GLA ανανεώθηκε!

You are currently viewing Η Mercedes-Benz GLA ανανεώθηκε!

H Mercedes-Benz αποκάλυψε με κάθε επισημότητα τη δεύτερη γενιά της GLA, του compact SUV της. Έχει ακόμη πιο επιβλητικό παράστημα από το προηγούμενο μοντέλο καθώς είναι δέκα εκατοστά υψηλότερη. Η επίσης υψηλότερη θέση καθίσματος, συνοδεύεται από μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος στην μπροστινή σειρά. Ο χώρος ποδιών για τους πίσω επιβάτες είναι πολύ πιο γενναιόδωρος παρόλο που το μήκος της νέας GLA έχει μειωθεί. Στα αδιαμφισβήτητα off-road χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται το κάθετο μπροστινό τμήμα, οι κοντοί πρόβολοι μπροστά και πίσω και οι περιμετρικές, προστατευτικές επενδύσεις. Τα μοντέλα 4MATIC περιλαμβάνουν το πακέτο μηχανικού εξοπλισμού Off-road στον βασικό εξοπλισμό, το οποίο περιλαμβάνει ένα πρόσθετο πρόγραμμα οδήγησης, λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης σε κατηφόρα και μία off-road προβολή κινούμενων εικόνων στην οθόνη πολυμέσων, καθώς και μία ειδική λειτουργία φωτισμού για εκτός δρόμου οδήγηση σε συνδυασμό με τους προβολείς MULTIBEAM LED.


Οι διευρυμένες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης της νέας GLA περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις.
Όμως GLA έχει και τη δυνατότητα να αντιδρά όταν αδρανεί ο οδηγός. Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης αναλαμβάνει σε πολλές περιπτώσεις να πραγματοποιεί αυτόνομο φρενάρισμα, προκειμένου να αποτραπεί μια σύγκρουση ή να μειωθεί η σφοδρότητά της. Με ισχυρούς και αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες, σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, το σύστημα infotainment MBUX με διαισθητικό χειρισμό, καθώς και το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING, η νέα GLA συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα της οικογένειας των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Το γερμανικό μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ελλάδα τη προσεχή Άνοιξη.


Γράφει ο Πάνος Σεϊτανίδης