Ελένη Πιερίδου

You are currently viewing Ελένη Πιερίδου

Τη γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά ¨Όρκος σιωπής¨ και από το ¨Τατουάζ¨. Στο πέρασμά της μόνο σιωπή δε σκορπά η Έλενα Πιερίδου. Όμορφη, αέρινη, δημιουργική, ταλαντούχα, δε σταματά να μας εκπλήσσει. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, γνωρίσαμε μία νέα γυναίκα με αριστοκρατική παρουσία και ομιλία, μία νέα κοπέλα γεμάτη όνειρα. Απολαύστε την!


Έλενα ο κόσμος σε γνωρίζει πλέον από τις τηλεοπτικές σου εμφανίσεις, αλλά και από την ξεχωριστά όμορφη εμφάνισή σου. Πώς αισθάνεσαι όντας πλέον αναγνωρίσιμη; Έχει αλλάξει η ζωή σου;

Είμαι 4-5 χρόνια στην τηλεόραση, αλλά με τη συγκεκριμένη δουλειά έχω γίνει πιο γνωστή, λόγω της απήχησης που έχει. Πριν από αυτό, δεν είδα σε τόσο έντονο βαθμό την αγάπη του κόσμου και τις αντιδράσεις του. Ουσιαστικά, η χρονιά που πέρασε είναι η χρονιά που ο κόσμος με αναγνώριζε πιο πολύ, μου έδειχνε την αγάπη του, μου έστελνε μηνύματα. Ήταν πρωτόγνωρο για εμένα όλο αυτό και στην αρχή δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Τώρα, όμως, είμαι ευγνώμων. Παίρνω δύναμη από την αγάπη του κόσμου και δέχομαι όλα τα σχόλια, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Στην τηλεοπτική σειρά ¨Τατουάζ¨ υποδύεσαι τη σύζυγο ενός κατά συρροή δολοφόνου. Σε έχει προβληματίσει ο ρόλος σου; Πιστεύεις πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο σε κάποια κοπέλα στην Ελλάδα ή στην Κύπρο;

Δεν το πιστεύω απλά! Ξέρω ότι έχει συμβεί σίγουρα. Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου κοπέλες, είτε μέσω μηνυμάτων, είτε από κοντά και μου έχουν αναφέρει κάποια περιστατικά, που τα έχουν βιώσει οι ίδιες ή τα έχουν ακούσει και είναι κοντά σε αυτό που συμβαίνει στην Ελένη Μελά.

Έχεις δηλώσει ακτιβίστρια. Πιστεύεις πως ο ακτιβισμός στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι αναγκαίος;

Πιστεύω ότι παντού είναι αναγκαίος. Δεν είναι κάτι το οποίο θα σε παρακινήσει κάποιος άλλος να το κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να αφιερώσεις εσύ χρόνο. Για παράδειγμα, μπορείς να πας σε ένα καταφύγιο και να μιλήσεις με τους ανθρώπους εκεί και είτε να υιοθετήσεις ένα ζώο, είτε απλά να δίνεις ένα ποσό για να καλύπτεις τις ανάγκες του. Μπορείς με πολλούς τρόπους.. Ακόμα και το αδέσποτο που θα δεις, στη γειτονιά ή από κάπου να περνάει, αν το ταΐσεις κάνεις κάτι. Πιστεύω πως με πολύ λίγο κόπο και πολύ λίγα χρήματα μπορείς να βοηθήσεις.

Το τραγούδι μιλάει για τη δύναμη της αγάπης, τις αληθινές της στιγμές, που μπορούν να την κρατήσουν ζωντανή με μια απλή λέξη…¨Θυμήσου¨. Έγραψες τους συγκεκριμένους στίχους έχοντας στο μυαλό σου κάποια δική σου αγάπη;

Βασικά το συγκεκριμένο τραγούδι το έγραψα επειδή νιώθω ότι μπορεί να ταιριάξει σε πάρα πολλές ιστορίες αγάπης. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή πάντα υπάρχει ενθουσιασμός, τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα, όλη αυτή η τρέλα του έρωτα και μετά, όταν όλο αυτό εξασθενεί, μπαίνει η συνήθεια στη μέση και οι σχέσεις χαλάνε. Ουσιαστικά, το τραγούδι μιλάει για μια αγάπη που είναι παντοτινή, αλλά για να κρατήσει πρέπει να θυμάσαι τις στιγμές, να τις αναβιώνεις.

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου; Αλήθεια, είσαι ερωτευμένη;

Είμαι ερωτευμένη, ναι… και… είμαι πολύ καλά. Ο έρωτας με βοηθάει να είμαι πιο δημιουργική, να έχω πιο πολλή ενέργεια. Γενικά είμαι άνθρωπος που ερωτεύομαι! Μπορεί να ερωτευτώ μία ιδέα, όσο αστείο κι αν ακούγεται αυτό, ή κάτι που θα μου έρθει στο μυαλό. Για εμένα ο έρωτας είναι πολλά πράγματα. Είναι το να παθιάζεσαι με κάτι, κάτι που έχεις στο μυαλό και να το πραγματοποιείς. Ερωτεύεσαι με μια ιδέα και τη φέρνεις εις πέρας. Είμαι πάντα ερωτευμένη, ακόμη κι όταν δεν είμαι στην κυριολεξία.

Πιστεύεις ότι υπάρχει το άλλο μας μισό;

Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη που μπορούμε να ταιριάξουμε. Πιστεύω σε αυτό που λέμε «κάρμα». Τίποτα δε γίνεται τυχαία, κανένας άνθρωπος που ήρθε στη ζωή μας δεν ήρθε τυχαία και όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Αν είναι γραφτό να γνωρίσεις έναν άνθρωπο, θα τον γνωρίσεις. Το πώς θα εξελιχθεί είναι μεν στο χέρι σου, αλλά νομίζω πως, μέχρι ένα σημείο, είναι γραμμένο. Δεν πιστεύω πως υπάρχει το άλλο μας μισό που είναι μόνο ένα, ένας άνθρωπος στη γη.
Μας δίνεις ελπίδες…
(Γέλια…)

Έχεις αντιμετωπίσει ρατσιστικές ή σεξιστικές συμπεριφορές, λόγω της όμορφης εμφάνισής σου, στους επαγγελματικούς χώρους που κινείσαι;

Φυσικά έχω αντιμετωπίσει συμπεριφορές.. Δεν πιστεύω όμως πως έχει να κάνει απόλυτα με την ομορφιά. Οποιαδήποτε κοπέλα, ειδικά στον δικό μας χώρο, μπορεί να το έχει βιώσει, ανεξαρτήτου εμφάνισης. Γενικά είναι κάπως αναμενόμενο. Το δύσκολο κομμάτι είναι πώς θα χειριστείς όλη αυτήν την κατάσταση, έτσι ώστε να μην έχεις θέμα στη δουλειά, αλλά να κρατήσεις και μια σωστή στάση απέναντι στο άτομο αυτό και τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το δύσκολο. Ναι, έχω αντιμετωπίσει σεξιστικές συμπεριφορές και έχω κάνει λάθη, αρκετά νομίζω, στο θέμα του χειρισμού τους. Αλλά… από τα λάθη μας μαθαίνουμε.

Η αδερφή σου, η Ιφιγένεια, είναι επίσης ηθοποιός και παίζει στο τηλεοπτικό σίριαλ ¨Τατουάζ¨. Είναι πρώτη φορά που συνεργάζεστε επαγγελματικά;

Είναι η πρώτη φορά και η αλήθεια είναι ότι η Ιφιγένεια δεν είχε καν στο μυαλό της να κάνει τηλεόραση. Κι εγώ κάπως τυχαία μπήκα, αλλά στην αδερφή μου ήρθε η πρόταση από τον ουρανό, από το πουθενά και δεν είχε πολύ χρόνο να το σκεφτεί. Έγινε η πρόταση, είχε ένα μικρό περιθώριο να απαντήσει και μπήκε κατευθείαν σε εντατικά γυρίσματα. Ήταν πολύ ξαφνικό όλο αυτό, αλλά νομίζω ότι έχει συνηθίσει.

Έλενα τι είναι για εσένα το «Τατουάζ¨; Αλήθεια, έχεις κάνει κάποιο τατουάζ;

Τατουάζ δεν έχω. Θέλω να κάνω τατουάζ το φεγγάρι. Δεν ξέρω ακόμα πού θα το κάνω, δεν έχω αποφασίσει. Έχω μια πολύ έντονη σχέση με τη σελήνη και επηρεάζομαι πάρα πολύ.
Η σειρά «Τατουάζ» για μένα είναι η αρχή μιας καριέρας, λόγω της αναγνωσιμότητας. Ήταν αυτή η αρχή για να με μάθει ο κόσμος, για να συνεργαστώ με καταπληκτικούς συναδέλφους, με μεγάλα ονόματα, να μάθω πράγματα… Ένα σχολείο θα έλεγα!

Αλήθεια, πώς είναι η ζωή της Έλενας εκτός τηλεόρασης;

Προσπαθώ να βρίσκω χρόνο να γυμνάζομαι. Το ιδανικό για εμένα είναι να γυμνάζομαι το πρωί για να έχω ενέργεια μέσα στην ημέρα. Ασχολούμαι, όσο μπορώ, με τις γάτες μου. Έχω δύο γάτες που είναι πολύ γκρινιάρες, ειδικά η μία… Ακόμη προσπαθώ να μη χάνω επαφή με τους φίλους μου και την οικογένειά. Κάποιες φορές είναι δύσκολο, αλλά προσπαθώ να τα καταφέρνω. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και να βλέπω ταινίες. Υπάρχει πολλή ένταση στον χώρο της δουλειάς και προτιμώ να ασχολούμαι με πιο ήρεμα πράγματα στον ελεύθερο χρόνο μου. Βέβαια, μου αρέσουν πάρα πολύ και τα ταξίδια κι εύχομαι να κάνω στη ζωή μου πολλά.

Έχεις επισκεφθεί ποτέ τη Θεσσαλονίκη μας;

Θεσσαλονίκη ήρθα στις αρχές Δεκεμβρίου για ένα φεστιβάλ ομορφιάς και μπορώ να πω ότι την ερωτεύτηκα. Ήταν περίοδος Χριστουγέννων, η πόλη ήταν στολισμένη και ακόμη πιο όμορφη. Στεναχωρήθηκα, επειδή δεν είχα τον χρόνο που ήθελα. Θα ήθελα να κάτσω μία εβδομάδα, να την απολαύσω κι έμεινα μόνο δύο μέρες. Γενικά όμως η αύρα της, η αύρα των ανθρώπων, η ενέργειά τους, μου άρεσε πολύ. Αν έπρεπε να διαλέξω πού θα έπρεπε να μένω στην Ελλάδα, Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, θα επέλεγα τη Θεσσαλονίκη.

Ποια είναι τα σχέδια της Έλενας Πιερίδου για τη νέα χρονιά;

Για τη νέα χρονιά αρχικά θέλω να είμαι καλύτερος άνθρωπος, να βελτιώσω πράγματα σε εμένα και να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω με αγάπη. Ακόμη θέλω να βάλω λίγα πλάνα για το πώς θα προχωρήσω μετά από αυτή τη χρονιά, επειδή είμαι λίγο μπερδεμένη για το πώς θέλω να συνεχίσω. Επίσης, θα ήθελα να είμαι λιγότερο αγχώδης και να απολαμβάνω πιο πολύ τις στιγμές. Πολλές φορές το άγχος με καταβάλει.

Μότο ζωής: Να πιστεύεις στον εαυτό σου, στα όνειρά σου και στην αγάπη.
Αδιαπραγμάτευτες αξίες: Η αλήθεια
Αγαπημένος τραγουδιστής: Νίκος Βέρτης
Αγαπημένος ηθοποιός: Leonardo DiCaprio

Αγαπημένη ταινία: Lion
Αγάπη: Απέραντη
Ζωή: Ποιοτική
Χρήματα: Αναγκαία
Παιδιά: Ευλογία


Συνέντευξη στη Φανή Συντάκη