Γλυκό με κάστανο «Mont Blanc»

You are currently viewing Γλυκό με κάστανο «Mont Blanc»

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. Κρέμα κάστανο
  • 800 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% και πάνω
  • 125 γρ. Άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Κανέλα
  • Κάστανα γλασέ (στη συνταγή κόψαμε σε κυβάκια 3)
  • Αποξηραμένο rasberry ή παγωμένο από την κατάψυξη και κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • Φρέσκα μούρα ή φρούτα της επιλογής σας
  • Ξύσμα & χυμός από 1 lime
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι ή fleur de sel
  • Πιπέρι μαύρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ:

  • Σοκολάτα 70% κακάο τριμμένη
  • Τριμμένο μπισκότο
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤEΛΕΣΗ:

Παίρνουμε έτοιμη κρέμα κάστανο από το σούπερμαρκετ και τη βάζουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα. Θέλουμε την υφή της σαντιγύ. Ύστερα προσθέτουμε lime, κανέλα, βανίλια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας.
Τοποθετούμε το μείγμα σε σιλικόνες ή σε μεγάλη βαση του κέικ και προσθέτουμε τα κομματάκια κάστανο καθώς και κομματάκια τα φρούτα του δάσους. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και έπειτα το αφαιρούμε και το ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο πιάτο, πασπαλίζουμε με το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο.
Bon appetit!

Γράφει ο Executive Chef, Private Chef
Γιάννος Σδούγκας