ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες στη μέση
- 6 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 100 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2-3 φύλλα βασιλικό λεπτοκομμένα
- Φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την κόβουμε τετραγωνάκια. Κρατάμε στην άκρη το περίβλημα. Βάζουμε σε ένα μπολ την ψίχα μαζί με τα τοματίνια, την πανσέτα, το βασιλικό, το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Μερίδες: 4
Χρόνος μαγειρέματος: 40-45΄
Συνταγή του Chef Έκτορα Μποτρίνι