Γαυράκι σε ώσμωση

You are currently viewing Γαυράκι σε ώσμωση
  • 1kg φρέσκος γαύρος
  • 300 γρ. ξύδι από κρασί
  • 300 γρ. μηλόξυδο
  • 3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισου
  • 20 γρ. ανθό αλατιού
  • 10 γρ. κόκκους από μαύρο πιπέρι
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
  • 2 λεμόνια καθαρισμένα σε φέτες
  • 600 ml ηλιέλαιο
  • Καθαρίζουμε και ανοίγουμε ‘’γούνα’’ τον γαύρο.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα σε γαστρονόμο ½ τα ψάρια σε σειρές περνώντας τα αλάτι, κόκκους πιπεριού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Μετά από 40 λεπτά περίπου σε καθαρό τάπερ αποθήκευσης στρώνουμε τα ψάρια σε σειρά και περνάμε αλάτι, πιπέρι, φέτες λεμόνι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα αρωματικά και το σκόρδο. Τέλος, περιχύνουμε με το ηλιέλαιο να σκεπαστούν.

Αρωματικό λαδολέμονο

  • Χυμό από (4) λεμόνια
  • Χυμό και ξύσμα από (2) lime
  • 20 γρ. άνηθο
  • 20 γρ. μαϊντανό
  • 10 γρ. δυόσμο
  • 10 γρ. βασιλικό
  • 1 κουταλιά κοφτή σκορδοπολτό
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • χαρουπάλευρο για να δέσει
  • περίπου 700 ml ελαιόλαδο
  • Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά κομμένα στο μπλέντερ μαζί με τους χυμούς.
  • Χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο «κορδόνι». Διορθώνουμε γεύση και προσθέτουμε λίγο-λίγο χαρουπάλευρο για να δέσει, αν χρειαστεί να το φυλάξουμε.

Γράφει ο Executive Chef
Μαρινόπουλος Α. Ιωάννης