Γαλλική Τάρτα Φλαν (Flan Parisien)

Γαλλική Τάρτα Φλαν (Flan Parisien)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

• 200 γρ. αλεύρι
• 100 γρ. βούτυρο
• 20 γρ. νερό
• 20 γρ. ζάχαρη
• 2 γρ. αλάτι
• 1 αυγό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΑΝ

• 500 γρ. γάλα
• 125 γρ. κρέμα γάλακτος
• 6 κρόκοι αυγού
• 125 γρ. ζάχαρη
• 50 γρ. κορν-φλάουρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι. Στο στάδιο αυτό θα πρέπει να έχει την όψη σαν ψίχουλα. Κάνουμε στη μέση μια λακκούβα και ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα το μείγμα και σχηματίζουμε μια μπάλα, αλλά δεν την ζυμώνουμε πολύ. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά υγρή.
Τυλίγουμε με μεμβράνη την ζύμη μας και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αφού την βγάλουμε από το ψυγείο, την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Την τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει και την ψήνουμε για 10 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΑΝ

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αφού έρθουν σε βρασμό τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιγά-σιγά με πολύ προσοχή ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο μπολ με τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ.
Ανακατεύουμε συνεχώς και αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα με τα αυγά, το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα και τη βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.
Τοποθετούμε όλο το μίγμα της κρέμας στο ταψάκι με την τάρτα και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά στους 170οC.
Αφήνουμε να κρυώσει και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Την σερβίρουμε κρύα.

Created by Executive Chef Tzinopoulos Euripides