Βοτουλινική Τοξίνη: 6 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις

You are currently viewing Βοτουλινική Τοξίνη: 6 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις που έχετε και αφορούν τη βοτουλινική τοξίνη!


Τι είναι η βοτουλινική τοξίνη;

Η ουσία βοτουλινική τοξίνη εγχέεται στο πρόσωπο, αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος μας για διαφορετικούς λόγους (όπως παραδείγματος χάριν στους ιδρωτοποιούς αδένες της μασχάλης). Όσον αφορά το πρόσωπο μας, η έγχυση γίνεται υποδόρια και «απενεργοποιεί» τους μύες που δημιουργούν τις ρυτίδες στο πρόσωπό μας.

Πόσο διάστημα διαρκεί;

Τα αποτελέσματα της βοτουλινικής τοξίνης διαρκούν συνήθως 4 με 6 μήνες. Μετά το διάστημα αυτό το πρόσωπο επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Εάν επιθυμούμε τα αποτελέσματα να είναι μόνιμα στο πρόσωπό μας θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε τις εγχύσεις στους 6 μήνες, σε συνεννόηση πάντα με τον πλαστικό χειρουργό μας.

Μπορεί να βγει κακό το αποτέλεσμα;

Η αλήθεια είναι πως ναι, εάν η εφαρμογή δεν γίνει από κατάλληλα εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ενδεχομένως να μην υπάρχει η απόλυτη συμμετρία. Παρόλα αυτά και πάλι τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα. Οι περιπτώσεις που βλέπουμε με έντονες παραμορφώσεις, συνήθως δεν είναι αποτελέσματα που αφορούν μόνο εφαρμογές βοτουλικής τοξίνης.

Πονάει;

Υπάρχει ένα ελαφρύ αίσθημα δυσφορίας τη στιγμή της έγχυσης και μόνο. Είναι πλήρως ανεκτή η αίσθηση του τσιμπήματος και μάλιστα πολλοί αναφέρουν πως δεν πόνεσαν καθόλου.

Αφορά μόνο γυναίκες;

Σαφώς και όχι! Όλες οι αντιγηραντικές θεραπείες που μπορεί να βρει κάποιος στο χώρο μας μπορούν να εφαρμοστούν κανονικά και σε άντρες, όπως και η βοτουλινική τοξίνη! Μάλιστα μπορεί να εκπλαγείτε και από τον αριθμό των αντρών που το επιλέγουν ως μέθοδο αντιγήρανσης!

Πότε μπορώ να δω αποτελέσματα;

Η εφαρμογή διαρκεί 20’ συνήθως και τα αποτελέσματα ξεκινούν να γίνονται ορατά σε 5 ημέρες. Το ολοκληρωτικό αποτέλεσμα το απολαμβάνουμε στις 2 εβδομάδες οπότε και γίνεται επανέλεγχος προκειμένου να γίνει προσθήκη κάποιου υλικού εφόσον ο πλαστικός χειρουργός το κρίνει απαραίτητο.