ΥΛΙΚΑ:
- 1,5 kg αρνάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 15 gr ρίγανη
- 1 kg πατάτες
- Αλάτι,Πιπέρι
- 2 λεμόνια στυμμένα
- 150 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤEΛΕΣΗ:
- Μαρινάρουμε το αρνάκι με το μισό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και τα μυρωδικά για 2 ώρες στο ψυγείο
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει με το υπόλοιπο λάδι
- Τοποθετούμε στο ταψί το μαριναρισμένο αρνάκι μαζί με τα υγρά του και αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180° C) για 2 με 2:30 ώρες
- Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στους 190° C. Όταν είναι έτοιμο, αδειάζουμε τα υγρά του ψητού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να γλασάρουν
- Σερβίρουμε το αρνάκι, το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Γράφει ο Executive Chef
Δημήτρης Τζιοβάρας