Απλές συμβουλές SEO

You are currently viewing Απλές συμβουλές SEO

Το 2018 στάθηκε η τέταρτη συνεχή χρονιά που οι αφίξεις των τουριστών στη χώρα μας αυξήθηκαν, κάτι που προβλέπεται να ισχύσει και για το 2019. Ταυτόχρονα όμως καταγράφεται μείωση των τουριστικών εισπράξεων. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ενίσχυση του ανταγωνισμού και στον κλάδο εστίασης και διασκέδασης, ειδικά μεταξύ των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας. Καθώς η πλειονότητα των τουριστών προέρχονται από τις ανεπτυγμένες χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπου η χρήση του διαδικτύου είναι καθολική σε όλο το φάσμα των ηλικιών, γίνεται αντιληπτό ότι η πλειονότητα αυτών των τουριστών θα αναζητήσει κάποιο μπαρ ή εστιατόριο μέσω του διαδικτύου.

Για καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.


Πως όμως οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης θα μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους και καλύτερους πελάτες, αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό;

Πλέον οι περισσότερες επιχειρήσεις διαθέτουν ιστότοπους αλλά και προφίλ ή σελίδες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Όσο υψηλότερα εμφανίζονται όλα αυτά στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, τόσο περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις στην προσέλκυση τουριστών. Ο τεχνικός όρος SEO προκύπτει από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Search Engine Optimization και μεταφράζεται ως «Βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου», όπως Google, Yahoo, Bing και άλλες.

Η τεχνική SEO περιλαμβάνει όλες εκείνες τις τακτικές ενέργειες που θα βελτιώσουν τη θέση κατάταξης της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, χωρίς έξτρα οικονομικό κόστος. Ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές, αυξάνετε τις πιθανότητες προσέλκυσης τουριστών στην επιχείρηση σας, εύκολα γρήγορα και ανέξοδα.

• Ανανεώνετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, καθώς και των κοινωνικών σας μέσων, με φρέσκο, σχετικό και αυθεντικό περιεχόμενο.
• Δημιουργήστε ένα blog για την επιχείρηση σας και δημοσιεύετε άρθρα με σχετικό περιεχόμενο.
• Δημοσιεύετε σε τακτικά χρονικά διαστήματα, γνήσιες φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση σας. Μην επικεντρώνεστε μόνο στα πιάτα, τις σαλάτες και τα ποτά, αλλά στις όμορφες και ξεχωριστές στιγμές που προσφέρετε στους πελάτες σας.
• Ονομάζετε πάντοτε τα αρχεία των φωτογραφιών και των βίντεο σας, διευκολύνοντας έτσι τις μηχανές αναζήτησης να σας βρουν γρηγορότερα.

• Είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ να συνδέσετε την ιστοσελίδα και το blog σας με τα κοινωνικά δίκτυα και αυτό συμβάλλει επίσης στην αναζήτηση.
• Παροτρύνετε τους πελάτες σας να κάνουν check in καθώς και να ποστάρουν φωτογραφίες και βίντεο σε κοινωνικά μέσα χρησιμοποιώντας hashtags και mentions της επιχείρησης σας.
• Ελέγξτε εάν η ιστοσελίδα σας είναι δυναμική και φιλική για κινητά τηλέφωνα, καθώς περίπου το 80% των πελατών αναζητεί προϊόντα και υπηρεσίες από το κινητό του τηλέφωνο.
• Ελέγξτε την ορθότητα των αγγλικών ή οποιασδήποτε άλλης γλώσσας που χρησιμοποιείτε στην ιστοσελίδα σας, πέραν των ελληνικών.

του Μιχαήλ Ναλμπάντη